Artur Richard José Luis Garcia i Aina Casal guanyen els Premis Literaris d’Alberic

0
785

Alberic premis literaris 17El Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alberic va viure anit una nova jornada històrica amb el lliurament de la 45ª edició dels Premis Literaris. El llibre d’or del certamen va sumar en aquesta edició tres insignes escriptors, el currículum literari dels quals engreixa sense parar. Així, José Luis García Herrera es va fer amb el Premi Francesc Badenes Dalmau de Poesia gràcies a la seua obra titulada “Presoner del silenci”. Nascut a Esplugues del Llobregat en 1964, García Herrera és un dels poetes espanyols més prolífics i premiats del panorama estatal, amb una carrera que va començar a ser reconeguda allà per 1990 amb el Premi Vila de Martorell per la seua obra “Lágrimas de Roja Niebla”. No obstant açò, el català escriu des de jove i ja en l’institut va ser reconeguda la seua labor poètica. Durant el seu període de formació es veu influenciat per la Generació del 27, amb especial recalcament en la figura de Vicente Aleixandre i les seues poesies han sigut traduïdes a una infinitat d’idiomes. Aquest mateix any sumava ja triomfs en premis literaris de Càceres, Barcelona, Alacant i Madrid.

Per la seua banda, el Premi Rafael Comenge de Narrativa va ser per a l’obra “Edició exhaurida” d’Artur Richart i Estrela, d’Alberic. És la tercera ocasió en la qual suma la victòria l’escriptor local, demostrant un potencial literari a l’abast de pocs. Nascut el 12 d’octubre de 1950 a Alberic, Richart va començar en la docència en el Col·legi Rafel Comenge el mateix any en el qual es van inaugurar les classes i després va exercir també a Massalavés i Sabadell, abans de jubilar-se en el seu centre inicial.

Finalment, el Premi Bernat Roig de Narrativa Juvenil el va sumar la barcelonina Aina Casal Pelegrí amb la seua obra “Quatre històries imprevistes”. Malgrat comptar amb solament quinze anys, Casal ha aconseguit ja nombroses victòries literàries en certàmens de temàtiques diverses, cas dels III Premis de Narrativa Curta Josep Pallach de Begur, el concurs de cartes d’amor de Calafell o els XXVIII Premis Literaris Ajuntament de Gurb.

Els dos primers premis estaven dotats amb guardons en metàl·lic de 1.500 euros més trofeu, mentre Casal va rebre 500 euros més una distinció. L’acte de lliurament dels premis també va servir per a la presentació de la publicació del Premi Francesc Badenes Dalmau de Poesia de 2016, l’obra de Lluís Enric Alpera Leiva titulada “Les sil·labes secretes”. Van participar en l’acte el vicerector de Cultura de la Universitat d’Alacant, Carles Cortés, i el crític literari i poeta Lluís Ferri. En finalitzar la presentació es va llegir uns poemes sota la interpretació a l’oboè de Laia Alpera. També es va presentar al públic, a càrrec de l’activista cultural Albert Antolín, el Premi Rafael Comenge de Narrativa de 2016, el llibre “Pecat capital” de Joan Ruscalleda Massó.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here