Tudela: «Alzira té un potencial de creiximent increïble en els polígons industrials»

0
588
Raúl Tudela i Pepe Villalba
Raúl Tudela i Pepe Villalba

Raúl Tudela, empresari de 42 anys i gerent de Recuperacions Xúquer és el nou president de l’Associació Empresarial Alzira (AEA) que té la difícil misió de sustitutir a Pepe Villalba qui

Raúl Tudela
Raúl Tudela

ha dirigit l’empresariat local durant els últims 23 anys.

Tudela no pot ocultar l’optimisme i les ganes amb les que afronta esta nova i complicada etapa en la que els diferents sectors intenten eixir el millor possible de la pitjor crisi econòmica patida mai.

Nova etapa amb molta il.lusió

«Afrontem una nova etapa amb molta il.lusió, som un equip jove amb idees que busquem el consens i que podem aportar moltes coses», manifesta a Riberaexpress tan sols tres dies després docupar el càrrec.

De moment ja s’ha ficat uns importants deures per als quatre cursos que li correspón dirigir l’empresariat local; dissenyar un pla estratègic per tal de «revitalitzar l’economia de la ciutat, junt l’administració local i els associats per canviar la tendència a millor i donar estabilitat». Un pla que afectarà especialment a les àrees més importants, com el comerç, l’hosteleria, la indústria i els servicis.

Infraestructures molt deficitàries

Una qüestió en la que el seu equip té previst incidir molt és en les infraestructures que considera «totalment deficitàries» perquè cada any que passa «es colapsa més la circulació en el poble. La principal problemàtica es troba en el polígon industrial de la carretera d’Albalat que coincidix amb l’àrea comercial de Carrefour.

Tudela veu imprescindible per agilitzar el tràfic la construcció d’un nou pont sobre el Xúquer a l’altura de la ITV de la carretera d’Algemesí, una infraestructura que «descongestionaria molt la circulació en eixa zona». A més també seria important per a la capital de la comarca la conexió amb l’AP-7, reivindicada per Villalba des de fa una quinzena d’anys. El nou dirigent estima que deuria estar «redactant-se ja el projecte» perquè estiguera a punt en l’any 2019 quan haja quedat alliberada l’autopista i passe a ser responsabilitat de la Generalitat.

Fer atractiu el comerç

Altra tasca important de la nova directiva empresarial serà «fer atractiu el comerç» i per això reivindicaran «polítiques d’incentivació i ajudes institucionals». En este aspecte reclama «la suma d’esforços» entre l’associació i l’ajuntament.

Respecte a la problemàtica de la peatonalització del carrer Hort dels Frares i l’ampliació de les voreres de Benito Pérez Galdós, Rafael Tudela considera que Hort dels Frares «és una artèria molt important per al tràfic d’Alzira i que el seu tancament «ha traslladat la circulació de vehicles a altres carrers més estrets». Es mostra partidari «d’haver consensuat una solució, davant la caiguda de facturació que estant patint alguns comerços».

Cinc empreses es traslladen al Pla

El jove empresari local es mostra optimista respecte al futur econòmic d’Alzira «davant el potencial increïble de creiximent industrial que tenim en els polígons». Especialment en el Parc Empresarial El Pla on dos empreses locals estan donant els primers pasos per ubicar-se en quedar-se menudes les seues instal.lacions actuals; una d’elles és la que regenta el propi president, Recuperaciones Xúquer i l’altra ens revetla que és Transportes Mazo. Fins i tot hi han tres empreses que han iniciat les gestions per trasllardar-se a este polígon ubicat a la carretera de Guadassuar.

Tudela assegura que «ja s’han resolt» els problemes que dificultaven l’arribada de fluïd elèctric a esta important àrea industrial i que endarreriren la construcció de la important firma de fabricació d’envasos, Obeikan.

Relacions amb l’Ajuntament

Tot i el darrer desencontre entre l’AEA i l’Ajuntament per la peatonalitzaió del centre de la ciutat el dirigent empresarial considera que les relacions «son bones» i ha afegit al respecte que «faré tot el que puga per millorar-les si cal».

Rafael Tudela recalca la important tasca realitzada per Villalba que tot i la greu crisi que ha provocat nombrosos tancaments d’empreses i comerços la Associació Empresarial manté al voltant de 250 socis dels 270 que va arribar a tindre en els primers anys d’este segle. I reitera la «il.lusió» del nou equip dirigent que es mostra totalment predisposat a «revitalitzar l’economia de la ciutat durant els pròxims quatre anys».

Riberaexpress 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here