Alzira plantarà 260 arbres a l’avinguda de la Ribera

1
435

Després de la valoració de diferents alternatives, l’Ajuntament d’Alzira i el servici territorial d’Obres Públiques de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, han arribat a un acord respecte al projecte d’implantació d’arbratge a l’avinguda de la Ribera que unix Alzira amb Carcaixent, també coneguda com a “Ruta del Colesterol”.

Es tracta d’una actuació que s’enclava dins de la politíca d’augment de la presència d’arbres al municipi, vertebrada a través del Pla d’Arbratge d’Alzira, i dins del concepte global de canvi de model de ciutat.

Respecte a l’actuació del tram concret de l’avinguda de la Ribera, es tracta d’una demanda àmpliament sol·licitada pels nombrosos usuaris d’esta ruta atractiva tant d’àmbit paisatgístic com saludable, i en la qual no es va incloure inicialment la presència d’exemplars arboris que aportaren la necessària ombra a este espai.

Moreres per a la ruta del colesterol

El projecte, denominat “Projecte de millora ambiental i social de l’avinguda de la Ribera”, s’ha redactat seguint els condicionants establits

Les 260 moreres es plantaran la pròxima tardor
Les 260 moreres es plantaran la pròxima tardor

pels tècnics de la Conselleria, i preveu la plantació de 260 arbres al llarg del traçat d’esta ruta, anomenada popularment del colesterol. Una vegada emesa l’autorització, es contractarà i executarà. Sembla que l’execució començarà este estiu i que «les moreres es plantaran la pròxima tardor» segons ha explicat a Riberaexpress el regidor de Medi Ambient Pep Carreres.

Els arbres al carrer resulten molt beneficiosos per a millorar el clima urbà; sols amb la seua ombra i humitat poden reduir fins a 5 ºC la temperatura mitjana del carrer i a més milloren la salut ambiental, la convivència als espais públics i l’estètica dels municipis.

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here