Alzicoop i l’Ajuntament d’Alzira repartixen el Cryptolemus per al control de plagues

0
351
El Cryptolemus depredador del cotonet
El Cryptolemus depredador del cotonet

Ahir dijous es va iniciar el repartiment de Cryptolemus montrouzieri per part de la Cooperativa Alzicoop d’Alzira, d’acord amb el programa previst per l’Ajuntament d’Alzira per al foment del control integrat de plagues en el terme municipal.

Es tracta d’una mesura per tal de fer un control de plagues biològic, que fa ús d’organismes vius per tal de controlar altres poblacions. Un mètode més ecològic i que suposa un estalvi per a l’agricultura local.

Mig centenar d’agricultors

En total, s’han inscrit per al repartiment prop de 50  propietaris d’horts a Alzira, als quals es facilitaran els exemplars del Cryptolemus, coleòpter que és un depredador natural del “Cotonet”, (Planococcus citrii), insecte hemípter que ataca els cítrics, en especial als del grup de les Navel.

D’altra banda, a més del repartiment als propietaris interessats, Alzicoop distribuirà prompte exemplars de Cryptolemus en determinats punts del terme per tal d’afavorir la seua actuació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here