Els projectes de reforma del Jaume i del Parra es troben paralitzats des de l’any 2008

0
466
El Rei en Jaume ha complit enguany 67 anys
El Rei en Jaume ha complit enguany 67 anys
Aula del Rei en Jaume
Aula del Rei en Jaume
Alumnes del J.M. Parra davant una exposició
Alumnes del J.M. Parra davant una exposició

Les reformes integrals dels instituts Rei en Jaume i Josep Mª Parra són una asignatura pendent que té Alzira des de temps immemorial, davant el deteriorament patit per estos envellits centres de secundària; el primer construït l’any 1.950 i el segon en 1968.

Projectes en els calaixos de Ciegsa

En els calaixos de l’antiga Ciegsa va trobar l’actual conselleria d’Educació els dos projectes de rehabilitació que tenen un pressupost total de 8.158.173,51 euros, això sí dels de fa una dècada.

En el 2008 els directius de Ciegsa arribaran a demanar la pertinent llicència de les obres a l’Ajuntament d’Alzira però «no aportaren, aleshores, cap document dels requerit pels tècnics municipals» apunta el regidor d’Educació i professor de Música en el Rei en Jaume, Pepe Grau. «Sembla que no tenien cap d’interés en començar les obres» lamenta Grau i al final el govern local que encapçalava Elena Bastidas «va arxivar l’expedient».

Intent de recuperar-los

El nou equip governant d’Alzira s’ha dirigit a la conselleria de Vicent Marzá preguntant «si els projectes són recuperables» asseguren tant l’alcalde Diego Gómez com Pepe Grau que confien en que «es puga aprofitar la major part».

Grau advertix que el Jaume que té ja edad de jubilació -67 anys- és el més afectat pel pas del temps i considera que al menys «dos aules de Música i altres dos d’Informàtica no poden esperar ni un any més». Estes aules es troben en condicions «infrahumanes» donat que les finestres es cauen a troços i per elles entra el fred, la pluja i la forta calor dels últims estius.

La conselleria d’Educació actual està intentant  enllestir tots els projectes de centres públics «abandonats pel PP» declara Gómez, primer eliminant els barracons, segon fent nous escoles i instituts i tercer amb les reformes integrals de uns 90 centres entre els que es troben el Rei en Jaume i Josep Mª Parra.

Dels 2 milions de Bastidas als 8 milions del pressupost

La problemàtica dels dos instituts més antics de la capital de la Ribera ha estat ficada de nou damunt la taula en anunciar l’exalcaldessa Elena Bastidas el passat dilluns que el PP local demanarà a la Generalitat un total de 2 milions d’euros per rehabilitar-los, en una pròxima moció.

L’actual equip de govern li ha recordat que va ser el seu partit el que «abandonà el projecte de rehabilitació dels dos centres fa uns 10 anys». Uns projectes que ja superaven en 2008 un pressupost global de 8 milions d’euros.

Riberaexpress 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here