Auditoria energètica a l’IES Arabista Ribera de Carcaixent

0
1586

Carcaixent Institut Ef energeticaL’IES Arabista Ribera de Carcaixent ha acollit la presentació dels resultats de l’auditoria energètica del seu centre escolar que han fet des del projecte Sustainable Energy Management at School SEM@schools.eu. Els alumnes que han participat en el projecte han explicat als seus companys i companyes i a l’equip directiu i professorat del centre quina és la situació pel que fa al comportament energètic de l’edifici i han proposat mesures per a millorar-ne l’eficiència energètica, entre les quals s’inclouen tant accions de millora de les instal·lacions i equips consumidors d’energia com de canvi d’hàbits per part dels usuaris del centre.

Els alumnes han entregat al director del centre un informe on s’inclouen tant les conclusions de l’auditoria com les accions que es proposen i l’han convidat a impulsar la implementació d’algunes de les mesures proposades per a millorar l’eficiència energètica de l’escola i reduir així el seu impacte ambiental i econòmic.

SEM@schools.eu és un projecte cofinançat a través del programa Erasmus+ KA2 on participen 9 socis en 7 països d’Europa i un total de 80 centres de formació profesional. En València han participat El CIPFP Catarroja (Catarroja), el CIFP Luis Súñer (Alzira) i l’IES Arabista Ribera (Carcaixent).

Al llarg dels 3 anys de durada del projecte s’han pretés aconseguir 3 objectius:

  • CONSCIENCIAR l’alumnat i les institucions d’educació secundària sobre un tema tan delicat com és el de la gestió sostenible de l’energia en edificis.
  • AFAVORIR l’adquisició de competències en el sector de l’energia per part de l’alumnat, fins i tot a través d’experiències professionals.
  • MODERNITZAR el currículum dels instituts de formació profesional i d’educació secundària

 El projecte vol aconseguir que l’eficiència energètica estiga present en la formació de l’alumnat i reduir així l’impacte econòmic i ambiental que suposa el consum d’energia en les escoles. Per això com a pas final es vol organitzar una taula redona on están convidats a participar els professors i professores que han participat en esta experiencia pilot a més d’institucions del món de l’educació per vore com es pot incorporar la metodología SEM als currículums de formació profesional i secundària.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here