Alzira convoca el I Concurs de Redacció Juvenil en Valencià

0
788

L’Ajuntament d’Alzira, a través del Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià (SERVAL) de la regidoria de Cultura, impulsa el I Concurs de Redacció Juvenil en Valencià, adreçat a estudiants entre 12 i 18 anys matriculats en centres educatius d’Alzira.

El tema seleccionat ha estat “El consumisme en la joventut”, per tal de conscienciar els adolescents de la importància de valorar el que es compra, en especial roba, ja que moltes vegades no es valora la utilitat, i els pares acaben gastant molts diners en vestuari o altres productes que després no s’usen.

La regidora de Cultura, Aida Ginestar, anima als i les estudiants a participar en un concurs que preten fomentar l’escriptura en valencià entre la joventut. Esta iniciativa se suma a altres – com el concurs del valencià a les falles-  que des del departament estan fent-se amb el mateix objectiu, posar en valor la nostra llengua.

Per a participar els centres educatius hauran de presentar les redaccions del seu alumnat fins al dia 15 de novembre de 2017 en el l’Oficina d’Atenció Ciutadana la CLAU (c/ Rambla, 23) amb la instància oficial

Per tal de participar al consurs els requisits són:

 • Estar matriculats ecole blasco ibañez trobada 4n col·legis i instituts d’Alzira dels nivells següents: ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.
 • El tema de les redaccions serà “El consumisme en la joventut”.
 • Els treballs hauran de ser escrits únicament en valencià i tindran un màxim de 4 fulls mecanografiats a doble espai per una sola cara.
 • Cada treball haurà de portar en la part superior el curs en què es troba l’autor/a, el nom del centre on estudia i el títol de la narració.
 • La redacció s’haurà de presentar dintre d’un sobre tancat, i dintre d’este sobre haurà d’anar una plica (sobre menut també tancat) on ha de constar, en la part exterior, el títol de la narració, i en l’interior, les dades de l’autor/a: nom, cognoms, adreça, telèfon, curs i centre on estudia.
 • La data límit de presentació serà el dia 15 de novembre de 2017.
 • S’acorda amb els centres educatius que l’alumnat presentarà les redaccions en la secretaria del centre, la qual ens les remetrà a l’Ajuntament d’Alzira (a l’atenció del SERVAL) a través de la CLAU.
 • El jurat estarà presidit per la regidora de Cultura i compost pel tècnic de Promoció Lingüística i dos persones qualificades i vinculades al món de l’ensenyament.
 • S’establixen tres categories (A, B i C) que comprendran els cursos següents:

Categoria A): 1r i 2n d’ESO

Categoria B): 3r i 4t d’ESO

Categoria C): Batxillerat i Cicles Formatius

 • L’autor/a de la millor redacció de cada categoria obtindrà el primer premi de cada categoria, que serà un ordinador portàtil. A més, podran haver-hi accèssits (segons premis) en cada categoria. Tots els participants que resulten premiats obtindran, a més, un lot de llibres.
 • Els concursants guanyadors rebran el premi en un acte públic que se celebrarà el 15 de desembre de 2017 al Saló de Plens, en la 4a planta de l’Ajuntament d’Alzira.
 • Els treballs que obtinguen el primer premi de cada categoria seran publicats en les xarxes socials de l’Ajuntament d’Alzira.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here