El MUMA d’Alzira mostra el patrimoni històric documental i bèlic de la Guerra Civil

0
451

Expo Memoria democratica alziraLa sala d’exposicions del MUMA d’Alzira inaugura demà dimecres a les 12 hores la mostra fotogràfica “Memòria democràtica i patrimoni, 1936-1939”.

Baix el lema “Conéixer, difondre i posar en valor”, la Universitat de València, a través del vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, amb el patrocini de la Caixa Popular i la col·laboració de l’Ajuntament d’Alzira, presenten esta mostra que reunix informació del patrimoni històric, documental, bèl·lic i de la memòria oral al territori Valencià entre els anys 1936-39, centrats per tant en la Guerra Civil.

Es tracta d’una exposició itinerant amb la finalitat de contribuir al coneixement del patrimoni cultural generat en este període. 80 anys després de l’inici de la Guerra Civil Espanyola, la memòria democràtica valenciana viu una nova fase d’efervescència. Noves iniciatives intenten respondre a la demanda social de conéixer la història i el patrimoni cultural del nostre passat recent, amb la qual es pretén valorar el patrimoni valencià generat durant la Guerra Civil i contribuir a respectar la riquesa cultural.

La mostra permet conéixer aspectes variats i al llarg de 17 panells informatius recopila els trets més significatius d’este període en què la ciutat de València es convertia en capital de la República. Algunes de les temàtiques concretes que es recorren i de les quals poc s’ha mostrat al llarg d’estos últims 80 anys són les Brigades Internacionals; la revolució social i el patrimoni cultural; la cartelleria propagandística; els bombardejos i refugis; les colònies escolars; la defensa del territori o els hospitals i l’assistència sanitària, entre altres.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here