Alzira predisposada a acollir refugiats

0
422
Concentració davant l'Ajuntament
Concentració davant l’Ajuntament

IMG_9286

«Volem ser una ciutat acollidora» ha manifesat hui l’alcalde d’Alzira Diego Gómez durant la concentració de suport als refugiats celebrada a migdia de hui a les portes de l’Ajuntament de la capital de la Ribera Alta.

En esta jornada de «sensibilització» cap a la ciutadania, Gómez ha demanat a les administracions central i autonòmica que donen competència als municipis «donada la possibilitat d’acollir als refugiats».

Els representants de diverses entitats han demanat al Govern de Rajoy que complisca «d’una vegada per totes el seu compromís amb la Unió Europea de reubicar» a les 17.337 persones refugiades abans del 26 de setembre d’enguany.

En el manifest llegit es reclamen mesures concretes per protegir als que fugen de «la guerra, la persecució i la misèria2, com polítiques internacionals que garantixen els drets humans, la millora del sistema d’acolliment, l’habilitació de vies legals i segures, a més de posar fí a les devolucions il.legals «a la nostra frontera Sud», i fer una protecció «efectiva» per a les persones refugiades en situació de major vulnerabilitat.

En este Dia Mundial de les persones Refugiades, a Alzira s’ha s’ha recordat als quasi 70 milions de persones refugiades i desplaçades. S’ha guardat un minut de silenci per elles en un acte acte organitzat per Cepaim, Amnistia Internacional, la Ribera en Bici- Ecologistes en Acció, Club Cinema i recolzat per l’Ajuntament d’Alzira, en especial, pel Centre de Participació Ciutadana de L’Alquerieta.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here