Pascual, Ábalos i Pedro Sánchez pujen Isabel Aguilar fins la nº2 del Comité Federal del PSOE

0
1035
Pedro Sánchez Isabel Aguilar i José L. Ábalos en Alzira
Pedro Sánchez Isabel Aguilar i José L. Ábalos en Alzira
El PSOE d'Alzira amb Sánchez quan era un desconegut
El PSOE d’Alzira amb Sánchez quan era un desconegut
Fernando Pascual amb el secretari general del PSOE
Fernando Pascual amb el secretari general del PSOE
Aguilar escolta els consells de Pascual
Aguilar escolta els consells de Pascual

Isabel Aguilar (Alzira, 1989) apenas contava amb 17 anys quan després d’un acte faller a l’Alquerieta, el seu mestre polític, Fernando Pascual, li proposà que s’apuntara a l’agrupació del PSPV d’Alzira.

En tan sols 11 anys Aguilar ha pujat com l’escuma i de candidata socialista a l’Ajuntament d’Alzira ha passat a ser vicealcaldessa. I des del cap de setmana passat és la nº2 de la llista del Comité Federal del PSOE, el màxim òrgan entre congresos que «marca l’estratègia política» com manifesta l’alumna aventatjada de Pascual.

Àbalos i Sánchez

Però la jove llicenciada en Història ha contat amb altres padrins per pujar tan alt en tan poc de temps; el secretari provincial  del PSPV i ara secretari d’Organització del PSOE José Luis Ábalos, un excel.lent intermediari perquè Aguilar coneguera a un desconegut Pedro Sánchez en les falles de fa uns pocs anys.

L’aposta decidida del PSPV local per Sánchez en les primàries que li enfrontaren a Madina, rellançà a la jove i il.lusionada política alzirenya en una nit a la Sala Rex on l’ara secretari general socialista va saludar, un per un, els centenars de militants d’Alzira i la comarca que confiaren amb ell.

Arreplegant els fruits

«És la primera vegada que hi ha un representant socialista de la Ribera Alta al Comité Federal» recordava Pascual este migdia en presència d’Aguilar; «això significa que treballe, ara estic arreplegant els fruits, resulta gratificant» assenyalava davant els mitjans de comunicació a les portes de l’Ajuntament, orgullosa que l’agrupació local «tinga un pes important al sí del PSOE».

Aguilar i Pascual veuen «llògic» que l’alcalde de Burjassot, Rafa Garcia, presente una candidatura alternativa a Ximo Puig en el pròxim congrés del PSPV; «Puig va participar en el colp d’estat intern contra Pedro Sánchez» advertix Isabel Aguilar qui remarca que «ara en el partit els que manen són els militants».

Deixar pas als joves polítics

Pascual considera que «Puig no ha llegit bé les primàries, no podem tornar al partit vell, ara hem de deixar pas a les noves generacions, als polítics joves com Isabel».

Aguilar, que reconeix les voltes que facen falta que ha arribat fins ací pels consells de Fernando Pascual, es mostra convençuda que la seua presència en el Comité Federal «és un porta ben gran i més oberta» per a la seua carrera política, encara que assegura que «no vull còrrer, la millor virtut com diu Fernando, és la paciència, cal anar desapiet i amb bona lletra».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here