L’Eixam d’Algemesí s’unix a les protestes contra les violències masclistes

0
431

Algemesi Eixam feminista

Més de cent organitzacions de dones, recolzades per entitats ciutadanes i polítiques, han convocat mobilitzacions a 118 ajuntaments, a hores d’ara.. Exigeixen al Govern de Rajoy que augmente en els Pressupostos Generals l’assignació destinada al Pacte d’Estat contra la violència masclista a 120 milions d’euros.

Davant el nombre incessant de dones i criatures assassinades en el que portem d’any, el moviment feminista considera que és urgent un compromís polític que es traduïsca en un increment de recursos. Per reclamar-ho, el dilluns 19 de juny, la mateixa setmana en què arribaran els PGE al Congrés, s’han convocat protestes als ajuntaments des de les 12 a les 00 hores. En cadascun dels ajuntaments, s’han organitzat diverses accions de protesta, d’informació a la ciutadania, tallers, i la lectura de la moció que es presentarà al Ple Municipal.

En el Projecte de Pressupostos de l’Estat, les actuacions per a la prevenció de la violència de gènere ascendeixen, després de la pressió dels col·lectius feministes, a 31,7 milions d’euros. Això suposa un 25,7% més que el 2016 però continua sent un 2,20% inferior a 2010. També es denuncia una congelació, en 19.741.840 €, del Programa 232B “Igualtat entre dones i homes”, un 41,2% menys que el 2010.

Els 51,4 milions d’euros que sumen els dos són el 0,00011% de les despeses del Projecte de Pressupostos de l’Estat. «Cal destinar més recursos a la prevenció en els àmbits educatiu, sanitari i de mitjans de comunicació per atendre la violència sexual com preveu el Conveni d’Istanbul des de 2014», asseguren des de les organitzacions convocants. També es reclama una millora de la resposta judicial i que es cobrisca el cost dels serveis jurídics, psicològics i socials en les entitats locals, tal com estableix la Llei d’igualtat.

Les entitats que donen suport a la mobilització manifesten que la violència masclista és una qüestió d’Estat, que afecta la meitat de la població i que té una causa estructural que és la desigualtat entre dones i homes. «Si no s’aposta econòmicament per aquest Pacte d’Estat, naixerà mort», conclouen.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here