La Sanitat no es ven, es defen / Opinió: Josep A. Carrascosa

0
654
Josep A. Carrascosa
Josep A. Carrascosa

21 anys de Plataforma en defensa de la Sanitat Pública de la Ribera

El passat dissabte 10 de Juny, el Casal Jaume I de Carlet, va atorgar a la Plataforma per la Defensa de la Sanitat Pública de La Ribera el guardó a l’Acció Social, realitzant un reconeixement públic del seu treball durant els últims 21 anys.

Enrere queden els temps en que es va constituir la plataforma, l’any 1996 i lluny queda el cartell que dissenyarem i que reflectia la perplexitat de la situació, per fi anàvem a comptar amb un hospital comarcal públic, però anaven a privatitzar la seua gestió. 

 

La Plataforma es creà per donar resposta a una decisió política del PP que no portava al seu programa electoral de privatitzar la sanitat pública en la comarca de La Ribera. Des de la seua constitució fins al dia de hui el Sindicat CCOO ha format part d’ella i ha participat activament en tots els actes que s’han organitzat, essent Àngels López una de les portaveus des de la seua fundació en 1996.

La plataforma convocà assemblees, reunions, taules rodones, concentracions, manifestacions… anàrem pels mercats, per tal de sensibilitzar a la població de les conseqüències que suposava que una empresa privada guanyara diners a costa de la nostra salut.

Aconseguirem que més de 12.000 persones signaren el document en contra de la privatització, però la Generalitat Valenciana d’Eduardo Zaplana i la Conselleria de Sanitat de Joaquin Farnós, ignoraren a la ciutadania i imposaren el seu sistema sanitari privatitzat.

 

Passaren els anys i el negoci que havien previst per a l’empresa Ribera Salud va ser un fiasco. L’empresa privada que gestionava l’Hospital de La Ribera, Ribera Salud, va perdre més  5 milions d’€ en 4 anys, per lo que en 2002 la Generalitat Valenciana d’Eduardo Zaplana i la Conselleria de Sanitat de Serafin Castellanos, que mai havien cregut en els serveis públics i molt menys en la seua defensa, van rescatar a l’empresa Ribera Salud, pagant-li quasi 70 milions d`€ dels nostres impostos, inclús li indemnitzaren el «lucro cesante» quan estaven perdent diners i li van atorgar un nou contracte amb condicions més beneficioses per a als accionistes, que no per als pacients ni per als contribuents.

El Govern Valencià i els polítics del pp, responsables de defendre els serveis públics, deixaren en mans de l’empesa concessionària, Ribera Salud, la salut dels habitants de La Ribera, sense transparència ni control.

Ara que el contracte s’acaba l’any 2018, estem assistint a una campanya, totalment deslleial de Ribera Salud, en contra de la Gestió Directa de la Sanitat Pública, boicotejant les actuacions de la Conselleria de Sanitat.

S’estan gastant els nostres impostos en publicitat d’informacions falses i tendencioses sobre el futur de l’atenció sanitària en La Ribera, intentant confondre i enganyar a la ciutadania, manipulant als pacients més vulnerables, als malats de càncer.

 

Estan enviant cartes als domicilis atemorint a persones malaltes i a les seues famílies,  fan actes informatius sobre el càncer o la fibromiàlgia, arribant a dir que, haurem de «traslladar-se com abans, en trenet a València».

Estant retirant els anagrames de la Conselleria de Sanitat de les cites, dels follets informatius, del panell de l’hospital… Han intentat tancar la setmana passada el pàrquing gratuït per als pacients, han deixat sense atenció sanitària en pasqua al Marquesat, les urgències continuen saturades, la falta de personal Metges, Pediatres, infermeres, Zeladors/es… és evident en comparació en la resta de la Conselleria de Sanitat, tenim menys llits i habitacions que les altres comarques. Les habitacions individuals són una estafa més de Ribera Salud.

METGES DE FAMILIA PEDIATRES
CONSELLERIA 1479 HAB 884 HAB
LA RIBERA 1557HAB 997 HAB
CONCESSIONS 1526 HAB 989 HAB
  HABITANTS LLITS
LA RIBERA 247.000 301
ELDA 250.000 359
DR PESET 255.000 477
GENERAL CASTELLÓ 259.000 562

Mentre passa tot açò, Ribera Salud ha guanyat els últim anys més de 20 milions d’€, està essent investigada pel presumpte desviament de comissions milionàries de pròtesis i la filial Associació de directius afirma que «nos proclamamos defensores del modelo Alzira, porque no tenemos garantía de que se mantenga nuestro estatus actual», es a dir els seus privilegis.

CCOO va a continuar treballant en Plataforma per la Defensa de la Sanitat Pública de La Ribera per a exigir que Ribera Salud complisca amb les inversions en infraestructures sanitàries que queden pendents de realitzar. Cal tenir en compte que la inversió realitzada per a la construcció de l’Hospital de La Ribera, l’empresa Ribera Salud, ja l’ha recuperada amb la indemnització de l’any 2002 i que les inversions en Alta Tecnologia no supleixen les inversions en infraestructures. Queden per millorar els Centres de Salut d’Algemesí, el Consultori de Corbera, El Consultori de Massalavés…Així com l’ampliació de places del parquing públic de l’Hospital de La Ribera.

CCOO també va a continuar treballant en la Plataforma per la Defensa de la Sanitat Pública de La Ribera per a demanar a la Conselleria de Sanitat que mantinga tota la Cartera de Serveis i Especialitats que s’ofereixen actualment en la Comarca de La Ribera i per a que dote de més professionals a la comarca de La Ribera.

CCOO considera que la Gestió Directa de la Sanitat per part de la Conselleria és una garantia de transparència, imparcialitat ,objectivitat i humanitat. La continuïtat de l’assistència sanitària en La Ribera està garantida pels professionals sanitaris. En 1998 tot el personal que treballava en la Comarca de La Ribera era de la Conselleria de Sanitat. A partir de 1999 començaren a treballar conjuntament personal laboral i de la Conselleria de Sanitat en l’Hospital de La Ribera. Des de l’any 2003 tota la salut de la ciutadania de La Ribera, primària i hospitalària, està atesa per personal laboral i personal de la Conselleria de Sanitat. A partir de l’1 d’Abril de 2018 esta atenció sanitària continuarà igual, perquè els professionls seran els mateixos i per suposat ningú tindrà que anar a València a rebre atenció sanitària, l’Hospital de La Ribera prestarà els seus serveis a la població amb qualitat, perquè hi haurà més personal i menys pressió assistencial,

LA SANITAT ÉS UN DRET NO UN NEGOCI

Josep Antoni Carrascosa Torregrosa Secretari General UI La Ribera-La Safor

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here