El govern de Guadassuar reduix el deute un 52% en dos anys

0
430
L'alcalde Salvador Montañana
L’alcalde Salvador Montañana

Guadassuar es posa al dia a l’equador de la legislatura 

Salvador Montañana, Alcalde de Guadassuar, ha fet balanç dels dos anys de legislatura on ha destacat que l’Ajuntament ha treballat amb tres principis bàsics com són: la transparència, reducció del deute i la participació. En la vessant econòmica, l’Ajuntament de Guadassuar, ha reduït el deute en 3,5 milions d’euros, que suposa un 52% respecte al total del deute.

El primer any de legislatura es va reduir l’endeutament per baix del 110% i al segon any es troba amb un 62,4%. El consistori ha aconseguit un milió d’euros de superàvit el primer any i 1,6 milions al 2016. Per a Montañana, “posar Guadassuar al dia, tant per l’endeutament com per la modernització” són dels principals objectius. A més, l’Ajuntament s’ha bolcat per millorar la transparència i la comunicació amb els veïns, amb la creació de perfils en xarxes socials, servei de difusió per missatgeria, fulls informatius, agenda cultural, etc.

S’han revitalitzat les festes local, posant en valor els monuments locals, i mostrant una oferta cultural continua i variada per a fomentar Guadassuar com atracció turística. L’Ajuntament, ha creat una borsa de treballat amb criteris objectius, amb una partida pressupostària de 70.000 euros, incrementant-la 50.000 euros respecte anys anteriors. S’han millorat els convenis amb associacions de caire social i esta prevista la compra d’un local contigu a l’actual edifici per a ús d’Aguafa com a Centre de Dia.

S’han realitzat inversions d’urbanisme necessàries com l’asfaltat del camí de la Garrofera, compra d’un camp per a completar el fi de la Gran Vía, a més, de la neteja de jardins, places i marges al voltant dels camins del municipi i terme. Respecte a l’esport, s’ha dotat de subvencions a escoles esportives de manera clara i objectiva destinant 64.000 per al foment de l’esport per a xiquets i xiquetes, sense discriminacions ni favoritismes, com també reformes a les instal·lacions esportives municipals i mobiliari de la piscina coberta.

Enguany, i amb un any de preparatius, el passat abril es va celebrar la XXXII Trobada de Centres en Valencià de la Ribera a Guadassuar, un esdeveniment multitudinari el qual l’Ajuntament se sent satisfet d’haver contribuït des de totes les seues àrees al foment del valencià però sobretot apostant per fer un poble més obert i compromès en la cultura i educació.

Montañana ha desitjat concloure dient que l’objectiu principal és “eixir de la foscor i tornar a ser el poble acollidor i fester de sempre. Tornar el sentit de pertinença a un gran poble que sempre havia sigut la nostra senya identitat. Ens agrada ser d’aquest poble. El cor, la tradició i cultura de la comarca.”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here