L’Entrecomarques torna este cap de setmana a la Ribera i a la Vall d’Albaida

0
450
Museu dela Festa d'Algemesí
Museu de la Festa d’Algemesí

Algemesí i Polinyà de Xúquer dissabte, i l’ Olleria diumenge, són els municipis que este cap de setmana obriran les seues portes en el programa Entrecomarques.

 

Dissabte: 17 de juny

MATÍ: ALGEMESÍ. Patrimoni Material i Patrimoni Immaterial (Unesco). Es visitarà la Basílica de Sant Jaume (Bé d’Interès Cultural s. XVI). Continuarà amb un recorregut pel centre de la ciutat fins al Museu Valencià de la Festa, (Convent de Sant Vicent s. XVII), on es visitaran les exposicions permanents de la Festa de la Mare de Déu de la Salut (Patrimoni Unesco), l’exposició dedicada a les obres a Nova York de l’arquitecte valencià Guastavino, i es realitzarà una visita guiada a l’exposició Ritus de Pas; un recorregut històric per la indumentària femenina cerimonial des de finals del segle XIX fins a l’actualitat. La visita finalitzarà al Parc Salvador Castell amb la degustació prevista.

VESPRADA: Polinyà de Xúquer. Passejada pel terme fins al Molí de Monsalvà. En aquesta edició els assistents podran fer una passejada en què es visitaran diverses edificacions tradicionals com el llavador municipal (construcció de 1920) l’ermita de Sant Sebastià, dedicada al patró del poble, del segle XVI-XVII, el Cementeri Municipal i la Séquia Segona, que forma part de l’entramat de séquies del terme per conduir les aigües de reg i recollir els desaigües dels camps fins arribar al nostre destí: el Molí de Monsalvà. Construït al segle XIV era el molí de la Baronia de Corbera. Es troba en el punt exacte on conflueixen els termes de Polinyà, Riola i Corbera. Funcionava amb l’aigua de la Séquia del Rei.

 

Diumenge: 18 de juny  

L´OLLERIA. El convent dels caputxins i el palau dels Marau obriran les seues portes als visitants.

El convent dels caputxins s’assenta sobre una antiga ermita situada a la zona de la Serratella, dedicada als Sants de la Pedra sobre la qual es va fundar el convent en 1601. Dedicat a les missions, l’hort compta amb un arbre monumental, la Murta, considerat com un dels més grans i antics d’Europa. A l’interior del convent es conserven col·leccions etnogràfiques importants així com un museu dedicat al pintor italià Óscar Marziali.

El palau dels Marau es coneix també com la Casa Santonja des que, a finals del XIX, la vídua de l’últim Marau es va casar amb un Santonja. Es tractava d’una família il·lustrada i liberal, relacionats amb el poder de l’època i la maçoneria. Al voltant de 1810 es va realitzar una intervenció artística per decorar l’escala i la gran sala del palau, seguint els cànons de la il·lustració i representant un univers complet a la sala on hi ha simbologia relacionada amb la maçoneria.

La ruta comença a les 10:30h pel matí i a les 16:30h per la vesprada des dels ajuntaments. Les visites tenen un preu de 4€ per persona i dia que inclou les rutes de matí i vesprada, la visita als monuments i la degustació gastronòmica. Les inscripcions s’han de realitzar abans del dijous anterior en Inscripcions

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here