Diego Gómez (alcalde): «Estem fent una Alzira de la que tots ens pugam sentir orgullosos»

0
563
Diego Gómez
Diego Gómez
Gómez amb els regidors de Compromís en la investidura
Gómez amb els regidors de Compromís en la investidura
Gómez indicant la zona del futur canal obert
Gómez indicant la zona del futur canal obert
Diego Gómez presidient una sessió plenària
Diego Gómez presidient una sessió plenària
L'equip de govoern fa dos anys
L’equip de govern fa dos anys
L'alcalde en la Muntanyeta el passat dissabte
L’alcalde en la Muntanyeta el passat dissabte

Tal dia com hui en 2015 era investit com alcalde d’Alzira el candidat de Compromís Diego Gómez al contar amb el suport de la seua formació, del PSPV-PSOE i d’EUPV donant per finalitzats 12 anys de govern del PP amb Elena Bastidas al capdavant

Ara dos anys després Gómez fa balanç de la primera part de la legislatura, 24 mesos que el tripartit ha gestionat recolçant-se amb quatre pilars fonamentals com la participació ciutadana, la transparència, la «gestió positiva diària amb la Clau, l’Oficina d’Habitatge» i Medi Ambient amb la sostenibilitat i la mobilitat.

Incendi i inundacions

Encara que el passat mes de maig coincidiren les protestes dels comerciants de Pérez Galdós i de les mares i pares de La Puríssima, Gómez considera que els moments més difícils dels dos primers anys foren «l’incendi de La Barraca d’Agües Vives» i les pluges torrencials que estigueren a punt de desbordar el riu Xúquer. Situacions salvades amb satisfacció davant les previsions fetes en el barri de les Basses i la concentració d’efectius al barranc de l’Estret.

L’alcalde enumera els logros més importants del seu govern, com l’aposta per l’agricultura i la producció ecològica, la presència institucional al màxim nivell en els Premis Literaris, l’acord per dur endavant l’efici de la Policia Local, l’oficina de La Clau, la política de municipalització de serveis com Alzira Ràdio i la Piscina municipal que ha augmentat el nombre s’usuaris i estalviat despeses, junt el reforçament de Serveis Socials i les inversions en Ocupació i Promoció Econòmica.

La mobilitat i la peatonalització es troben subratllats en roig en el programa del tripartit; «és necessari pendre decissions i demarcar-se de les polítiques anteriors i calia fer-ho amb valentia» destaca la primera autoritat local en el seu despatx.

Més arbres més ombra i menys vehicles

L’aposta és clara i es resumix en «més arbres, més ombra i menys vehicles per a la ciutat» que apenes ha variat urbanísticament desque «fa 50 anys es desvia el riu per fer una gran avinguda». I és que el govern local vol canviar la fisonomia de la ciutat que al seu juí pateix «carrers amb voreres, molt estretes, que enen pocs arbres i on els vehicles tenen un major protagonisme que els vianants».

L’alcalde d’Alzira considera que l’extens terme municipal, el segon de la província de València, conta amb «un patrimoni agrícola molt important que cal dignificar» i en este aspecte resalta que paratges com la Murta, la Casella, Aigües Vives i la Muntanyeta «no tenen altres ciutats». Però reconeix que dur endavant la visió de ciutat del nou govern «val molts diners», ara bé es mostra disposat a que «tot el món es puga sentir orgullòs de la nostra ciutat». I per això pretén acabar durant els pròxim mesos el canal obert que evite definitivament les inundacions a les Basses, la redona del Forn de Carrascosa, la millora de la travessia de la carretera d’Albalat, la Ciutat de la Justícia, l’edifici de la Policia Local, el Casal Jove, la peatonalització d’Hort dels Frares i l’ampliació de les voreres en Pérez Galdós i en un tram de Reis Catòlics.

Problemes d’accessibilitat

I demana als veïns que «valoren el que hem fet», com la recuperació del Cefire a partir de juliol, contar amb tres aules de 2 anys, events de gran èxit com el Nan@fest, Art al Carrer, Biosfira, la Gala de l’Esport i «la recuperació del 9 d’Octubre», i especialment la «la rebaixa dels impostos i del dèficit» fet que li permet destinar a inversions sostenibles 1,8 milions d’euros procedents del superàvit de l’exercici anterior.

Pel que fa a les necessitats de la capital de la Ribera, Diego Gómez té molt clar que el primordial és resoldre els problemes endèmics d’accessibilitat en la zona nord de la ciutat; la conexió amb l’AP-7, l’evacuació de l’Hospital i la millora de la carretera d’Albalat «cal estudiar de forma urgent bé la construcció d’una variant vora riu, bé la construcció d’un pont en esta zona sobre el Xúquer».

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here