Carcaixent es mostra partidària de fer una ruta conjunta de la taronja amb Alzira

0
995
Vista d'Alzira des de l'Hort de les Aigües Potables
Vista d’Alzira des de l’Hort de les Aigües Potables
Els alcaldes d'Alzira i Carcaixent amb l'alcaldessa de La Barraca
Els alcaldes d’Alzira i Carcaixent amb l’alcaldessa de La Barraca

Hort de Ribera 1L’alcalde de Carcaixent Paco Salom coneixedor de la initicativa de la cooperativa Alzicoop d’Alzira, Ruta Entre Tarongers, s’ha mostrat partidari de fer una ruta conjunta que abaste els horts i motors de reg de les dos pobacions veïnes de la Ribera.

A Carcaixent es troba molt desenvolupada la Ruta dels Horts que ha tingut una gran acceptació no sols entre els cacaixentins sinò també de visitants de comarques veïnes, en les que poden veure i apreciar l’esplendor que va tindre la taronja fa només un segle i que va fer despegar econòmicament a la comarca del Xúquer.

En Alzira ha obtingut una excel.lent resposta per parts dels socis la Ruta Entre Tarongers, que sumà 65 persones de totes les edats i que va desbordar les pretensions de la cooperativa.

Amb tal resposta que deixà fora a un bon grapat de d’associats, el president Paco Clari ja ha avançat a Riberaexpress que la ruta tindrà «continuitat» el próxim any.

També l’alcalde d’Alzira Diego Gómez que va participar en el recorregut  s’ha mostrat partidari de “consolidar-la” en entendre  que servix per acostar a la gent “el patrimoni natural, obrint-lo no sols als socis de la cooperativa sinò a la resta de veïns de la població”.

Alzira i Carcaixent conserven antics motors- el de Patxorra i el Saragossà entre d’altres- que convertiren nombroses terres de secà en parcel.les citrícoles i que ajuden a comprendre a propis i visitants els fonaments d’una etapa esplendorosa que ha deixat nombroses emprentes pels termes i nuclis urbans d’este dos importants ciutats de la Ribera.

Salom, qualifica «d’espectacular» la segona edició de la Fira Modernista en la que «tot el poble s’ha volcat» i s’ha mostrat orgullòs del seu poble i de la seua història.

 Ara el govern local pretén “desestacionatlitzar i ampliar a altres col.lectius” , les visites guiades de la Ruta de la Taronja que fan majoritàriament grups d’estudiants. “Volem que els turistes vinguen i es queden més hores a Carcaixent, és una inversió que hem de fer en un model turístic complementari del de platja”.

Una ruta conjunta entre els tarongers de Carcaixent i Alzira pot encaixar en este objectiu. Les excel.lents relacions entre els dos alcaldes Paco Salom i Diego Gómez poden ajudar a emprendre este tipus d’iniciatives.

Gómez va estar present en la inauguració de la II Fira Modernista ataviat al’ús de l’època esplendorosa de la taronja.

Riberaexpress

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here