Salom: «La Fira Modernista forma part d’un model turístic basat en recursos propis»

0
537
Paco Salom davant l'emblemàtic Magatzem de Ribera
Paco Salom davant l’emblemàtic Magatzem de Ribera

fira modernista cercav paraig blanc

Les autoritats en la II Fira Modernista
Les autoritats en la II Fira Modernista
La cercavila d'esta vesprada
La cercavila d’esta vesprada
Hort de Ribera
Hort de Ribera

Fira Modernista retrat antic alcaldeHi ha una major implicació del voluntariat i del comerç local

En esta segona edició hi han veïns que s’han fet dos trages de lèpoca modernista

Hem programat més activitats amb la meitat de la inversió

L’alcalde de Carcaixent Paco Salom explica que la Fira Modernista forma part d’un «projecte global», d’un model turístic cultural i patrimonial que «està basat en recursos propis»

Entusiasta d’esta iniciativa assegura que la segona edició «és la de la consolidació», la que «reafirma» la gran acceptació que va tindre la primera i que pretenen «millorar tot lo possible» ampliant l’oferta.

Tot el poble volcat

Així es mostra satisfet perquè «està volcant-se tot el poble, fins els més escèptics», com ho corrobora «‘l’augment de voluntaris i col.lectius» que en esta ocasió s’apropen a les 200 persones. El que compensa la retallada d’un 50% dels pressupost destinat per a la primera edició que va contar amb el suport de la Diputació.

Salom avança ja que «és un autèntic èxit» el poder programar «més activitats amb menys inversió». I afegix a este respecte «el resultat ens ha sorprés als organitzadors, en un futur pròxim serà la fira que organitza el poble».

Aixi la primera autoritat local fica diversos exemples sobre les noves aportacíon a esta segora fira; «hi ha una major implicació del comerç local». Els venedors del Mercat Municipal participen organitzant activitats pròpies i fins i tot s’han «implicat a tope» els establiments dels voltants com els del carrer Pare Marchena.

La implicació veïnal s’ha disparat «hi ha molta il.lusió amb veïns i veïnes que s’han fet dos trages per desfilar el cap de setmana pels carrers amb indumentària de l’època». Els tallers d’indumentària han tingut «una resposta increïble», mentre el centre comercial Ribera del Xúquer «ha cedit espais per a exposicions». A títol anecdòtic que manifesta la implicació dels habitants de la ciutat Bressol de la Taronja, cal mencionar la iniciativa d’un veí que ha convidat a sopar a la seua pròpia casa a 60 persones del barri que mai havien entrat.

Manifestació Sufragistes

El batlle carcaxentí resalta la recreació d’una manifestació de sufragistes que tindrà lloc el diumenge amb la participació d’actors i actrius del grup de teatre Ágora reivindicant el vot femení.

Ara, una vegada aconseguit que Carcaixent capte l’atenció de nombrosos visitants durant un cap de setmana el que preten el govern local és «fer una planificació per a la resta de l’any». D’esta forma pretén «desestacionatlitzar i ampliar a altres col.lectius» , les visites guiades de la Ruta de la Taronja que fan majoritàriament grups d’estudiants. «Volem que els turistes vinguen i es queden més hores a Carcaixent, és una inversió que hem de fer en un model turístic complementari del de platja» diu amb cert entusiasme Paco Salom a poques hores de l’arranc de la II Fira Modernista.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here