La Junta de Personal reclama que no es tanquen els centres de salut per la vesprada

0
429

Centre Salut Alzira IILa Junta de Personal de la Ribera reclama més personal, tots els consultoris oberts, control de la contractació i que no es tanquen els centres de salut per la vesprada

 La Junta de Personal del Departament de La Ribera ha presentat 2 peticions a la Conselleria de Sanitat, per a reclamar informació sobre el compliment de les normes de reversió en els temes de personal i respecte del Pla de Vacances per a l’estiu al Departament de La Ribera.

En concret, la Junta de Personal, ha sol·licitat que se li notifique si l’empresa Ribera Salud, està complint les normes de reversió en les contractacions indefinides que està realitzant, així com en els acomiadaments de personal laboral del Departament de La Ribera. La Junta de Personal considera que si no es compleixen estes normes, es poden continuar vulnerat els drets laborals del Personal Estatutari a partir de l’1 d’Abril de 2018. Reclamen a la Conselleria de Sanitat que sigua molt vigilant, per a que Ribera Salud no aprofite estos últims mesos de la concessió administrativa, per a fer més personal laboral indefinit, no quedant places vacants per a ser ocupades pel Personal Estatutari que porta quasi 20 anys sense Concurs de  Trasllats, Concurs Oposició, Millores d’Empleament, Borsa de Treball…

Per altra part, la Junta de Personal del Departament de La Ribera, ha demanat a la Conselleria de Sanitat que exigeixca a l’empresa Ribera Salud que, durant l’estiu s’obrin els Consultoris del Racó de Cullera i El Perelló pel matí i el de l’Oasi de Cullera de vesprada. La Junta de Personal considera que amb esta decisió economicista de Ribera Salud de reduir l’obertura dels Consultoris, l’únic que persegueix és guanyar més diners, mentre que la Ciutadania tinga que estar massificada i concentrada al Centre de Salut de Cullera, que habitualment ja està saturat.

Cal tenir en compte que la comarca de La Ribera té un augment significatiu de la població als mesos d’estiu i que les substitucions del personal porten disminuint durant els últims anys d’una manera preocupant. La Junta de Personal sol·licita a la Conselleria de Sanitat que no autoritze el tancament dels Centres de Salut de La Ribera per la vesprada, ni les Urgències del Centre de Salut  de Catadau.

La Junta de Personal demana a la Conselleria que vetle pel respecte dels drets del Personal Estatutari i perquè l’ATENCIÓ SANITÀRIA QUE ES DONE A LA CIUTADANIA DE LA RIBERA SIGA AMB SUFICIENT PERSONAL, AMB TOTS ELS CONSULTORIS OBERTS I MÉS HUMANA, PER A POSAR AL CENTRE DE LA SANITAT LA SALUT DE LES PERSONES I NO EL BENEFICI ECONÒMIC D’UNA EMPRESA.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here