Carcaixent i Braunfels inicien el seu agermanament en la ciutat germànica

0
560
Els alcaldes dels dos municipis
Els alcaldes dels dos municipis
Braunfels conta amb 11.500 ha
Braunfels conta amb 11.500 ha

La segona part de formalització de l’agermanament es realitzarà en Carcaixent el proper mes de novembre

 

Paco Salom, alcalde de Carcaixent, i l’Associació Municipal d’Agermanament (AMAC) han viatjat este cap de setmana a la ciutat alemanya de Braunfels per iniciar el protocol d’agermanament en el marc d’una trobada de «8 Towns for Europe» a la qual pertanyen ambdues. El passat mes de gener el Ple Municipal  va aprovar per unanimitat començar els tràmits i el dissabte, en un acte institucional que va comptar amb la participació dels alcaldes de les dos localitats i representants de les associacions d’agermanament, es va signar la primera part del protocol que es formalitzarà en Carcaixent el proper mes de novembre.

Durant la seua intervenció, Paco Salom va recordar la importància que tenen els vincles entre ciutats agermanades per a unir a les persones i superar així “les fronteres polítiques i ideològiques que ens separen, apostant pels ideals d’unitat, solidaritat i harmonia amb què va néixer la Unió Europea”. L’alcalde va fer èmfasi en aprofitar estos lligams per a canviar la realitat actual de molts refugiats “que ens mostra els efectes perversos de les polítiques restrictives, del tancament de fronteres, de l’abandonament de les persones a la seva sort.”.

Així, en relació a la situació dels refugiats, va apuntar que “en un moment en el que  la crisi ha traspassat l’àmbit econòmic i afecta de ple les estructures socials, és ara quan tots nosaltres podem actuar a escala local, amb la vista posada en una escala global». D’esta manera va voler agrair la important tasca que estan realitzant les associacions d’agermanament al voltant del fenomen de les migracions, la integració, i la construcció europea “amb projectes que aposten per difondre i eliminar barreres, estenent entre la ciutadania valors com la diversitat cultural, la solidaritat entre els pobles, o la tolerància”, va afegir.

Precisament, la trobada a Braunfels va girar al voltant de la qüestió dels refugiats, com a part del projecte de l’Associació Municipal d’Agermanament “Els nouvinguts són ciutadans europeus?” el qual va rebre l’estiu passat una menció europea per la defensa i protecció dels drets dels migrants. En este projecte estan implicades, a més de Carcaixent, altres ciutats europees de França, Itàlia, Bèlgica, Alemanya, Regne Unit, Polònia i Hongria. La finalitat d’esta iniciativa és construir un discurs contra l’estigmatització dels migrants i dels refugiats i la creació d’accions solidàries i de convivència com un mecanisme per a resoldre conflictes xenòfobs.

Carcaixent forma part de la xarxa de ciutats europees «8 Towns for Europe» constituïda per Bagnols-sûr-Céze (França), Feltre (Itàlia), Braunfels (Alemanya), Newbury (Anglaterra), Klskunfelegyhaza (Hongria), Eekle (Bèlgica) i la ciutat de Kikinda a (Sèrbia). L’objectiu d’esta xarxa es fomentar el respecte als valors democràtics, de pau i convivència, així com fomentar la coneixença i l’estima de les diferents llengües i cultures de la Unió Europea. L’AMAC porta desde 1982 treballant junt l’Ajuntament de Carcaixent per aconseguir estos objectius amb la realització d’intercanvis lingüístics i culturals, taules redones o trobades com la celebració d’este encontre a Braunfels on han participat diverses famílies de Carcaixent que han sigut acollides de forma desinteressada pels veïns i veïnes de la localitat alemanya. De l’1 al 5 de novembre es desenvoluparà la segona part de l’encontre a Carcaixent on està previst que participen més de 100 persones integrants de la xarxa.

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here