El programa de la Fira Modernista consolida l’aposta de Carcaixent pel seu patrimoni

0
771
Magatzem de Ribera
Magatzem de Ribera

Es mantenen activitats amb gran acollida com les rutes turístiques als Horts Monumentals i les recreacions històriques

 

Ahir es va fer públic el programa d’activitats de la segona edició de la Fira Modernista de Carcaixent que tindrà lloc el proper 9, 10 i 11 de juny. Enguany s’ha volgut mantenir la mateixa  estructura centrada en la divulgació del patrimoni local el que confirma l’aposta decidida de Carcaixent per posar en valor la important presència d’elements modernistes que té el seu entorn urbà i rural. Al voltant, una completa oferta d’espectacles, gastrononomia, teatre i moltes altres iniciatives desenvolupades amb la col·laboració d’entitats, associacions, institucions, empreses i establiments de la ciutat.

D’esta manera, es repeteixen propostes que van tenir molt d’èxit entre els assistents la passada edició com les visites als horts monumentals, la recreació històrica al Palau de la Marquesa o el sopar popular. Es mantenen també la ruta urbana i les portes obertes a vivendes emblemàtiques de la ciutat amb noves cases per a mostrar com la Casa Vernich, la Casa de la Cera (Casa Tannus), Casa Carreres i la Casa Bixquert. El Magatzem de Ribera tornarà a reviure l’esplendor de la taronja amb  una escenificació teatral i els visitants podran també fer una visita guiada per coneixer amb profunitat els secrets de l’anomenada «Catedral de la Taronja» o altres epais destacats de la història de Carcaixent com el Parc Navarro Daràs, l’Asil o la Reial Sèquia.

Com a novetats, la present edició comptarà amb una major presència del comerç local amb les iniciatives dutes a terme pels comerços el carrer Pare Marchena i el Mercat Municipal, que organitzarà el dissabte 10 una nit de tapes amb els seu productes. El diumenge pel matí, diverses voluntàries escenificaran una manifestació de sufragistes per a reivindicar els drets de les dones que recorrerà els carrers de la ciutat. A més, se sumen altres propostes novedoses com una xarrada d’iniciació a l’Esperanto, concentració de cotxes antics o diversos tallers per a grans i menuts.

Com ha assenyalat Paula Lozano, regidora de turisme, «este esdeveniment va nàixer l’any passat per a commemorar els cent anys de la concessió del títol de ciutat a Carcaixent i enguany es consolida com un aparador de tot allò que la nostra ciutat pot oferir, centrant-nos en aquells anys a cavall entre el segle XIX i XX, uns dels més brillants de la nostra història». Per a la regidora, la Fira «ens reafirma en un projecte més ambiciós que a mig termini pretén situar Carcaixent en el mapa del turisme cultural de qualitat, però que a més vol fomentar l’autoconeixement per part de la ciutadania de Carcaixent del patrimoni propi».

Paula Lozano ha volgut agrair «a les més de trenta associacions i col·lectius que col·laboren, als propietaris que ens obren les portes dels seus horts i les seues cases i als tècnics de l’Ajuntament de Carcaixent, que donen el millor d’ells mateixos per a fer de la Fira Modernista, un esdeveniment de referència en el seu àmbit». També ha volgut destacar la important tasca que realitzaran els voluntaris, «L’any passat tinguérem vora 200 persones participant de manera voluntària com a  guies, actors, músics… i enguany sembla que anem a superar eixes xifres fet que constata que són el pilar fonamental per assegurar el bon funcionament de la Fira. A més, s’espera un gran augment de la quantitat de persones que es caracteritzaran durant el cap de setmana com si foren personatges del Carcaixent del 1900. Crec, sense dubte, que tenim tots els ingredients per a que la fira siga un èxit. Un èxit de totes i tots». 

 

Departament de Comunicació i Premsa 

Ajuntament de Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here