Les obres de Pérez Galdós no es paralitzen per a donar «més protagonisme als vianants»

6
513
El portaveu dels comerciants durant la seua intervenció
El portaveu dels comerciants durant la seua intervenció

Ivan Martinez plenari extra P. galdós

I. Aguilar F. Pascual i I. Onrubia
I. Aguilar F. Pascual i I. Onrubia
José Luis Palacios
José Luis Palacios entre E. Lahuerta i J. Andrés

Perez Galdos plenari public 3 Perez galdos plenari Javier i Villalba Perez Galdos plenari public 1 Perez Galdós public plenari Perez Galdos plenari public

L'alcalde Diego Gómez
L’alcalde Diego Gómez

IMG_7698 IMG_7699

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez ha manifestat esta nit que «els vianants van a ser els protagonistes en la nostra ciutat en lloc dels cotxes»

L’equip de govern ha rebutjat la proposta d’un grup de 50 comerciants del carrer Pérez Galdós que demanaven la paralització de les obres que començaran el próxim dijous 1 de juny.

El PP i Ciudadanos han defensat la reivindicació del comerç que s’ha queixat de no contar amb la suficient informació del projecte durant una sessió que ha viscut moments prou tensos davant les diverses manifestació d’aprovació o rebuig del públic durant les intervencions dels portaveus municipals en un saló d’actes ple de gom a gom. Prop del 50% dels assistents abandonaren el plenari instants després de la votació i no escoltaren la intervenció de l’alcalde qui aprofità el seu discurs per fer pedagogia sobre les iniciatives sostenibles de l’equip de govern.

Gómez ha insistit en dur endavant un model de ciutat diferent a l’actual per fer «una Alzira més segura, accessible, saludable i amb molta més qualitat de vida» al temps que s’ha compromés a «millorar l’enllumenat de Pérez Galdós» i a «incrementar les activitats lúdiques i comercials en els carrers de la ciutat».

Ha reiterat que cap ciutat en el món «ha tirat enrere una peatonalització» que considera «positiva a la llarga per al comerç local».

Projecte bonic però inviable

La sessió començà a les 9 de la nit amb la intervenció del portaveu dels comerciants Rafa Gregori que criticà a la regidora de Comerç Isabel Aguilar per «no haver rebut als comerciants».

Ningunejats

Asseguró que el projecte «és bonic però inviable per al comerç peerquè es quedarà buida». Lamentà que que els comerciants foren «ningunejats» per l’equip de govern i donà les gràcies pel suport al PP després de reivindicar noves reunions fins que hi haja «diàleg i una solució consensuada» entre l’Ajuntament i els comerciants.

Per la seua part el portaveu del PP, José Luis Palacios, ha defensat la postura del comerç i reclamat al govern municipal que «siguen escoltats en demanar tan sols reunir-se». Palacios coneixidor de la crítica que anava a rebre el seu partit per no ficar en marxa el Pla Comercial de l’any 2005 s’ha defensat considerant que «ara la situació econòmica ha canviat». Un Pla demanat pel comerç local que aconsellava fer un centre comercial obert al centre de la ciutat reduïnt el tràfic i creant zones per als vianants. La portaveu de Ciudadanos, Mª José Llopis proposà que el punt «es deixara damunt la taula» en considerar que «no hi ha tanta presa» per a fer les obres.

Desídia i desgana

El representant d’EUPV Ivan Martinez ha estat prou dur amb el PP al criticar-li que no ficara en marxa ni el Pla Comercial ni el Pla de Mobilitat Sostenible per la «seua desídia i desgana» i ha recordat al principal partit de l’oposició, així com C’s que votaren a favor de la peatonalització contemplada en el Pla Alzira Avança. Martinez ha fet memòria de les nombroses reunions celebrades tant en Pérez Galdós com en Hort dels Frares i especialment que en l’enquesta electrònica realitzada pel consistori els participants consideraren prioritari el Pla de Mobilitat que inclou als dos carrers afectats per les obres.

Mes recursos i accions per al comerç

Mentre Fernando Pascual ha explicat el projecte d’Aguas Valencia que consisteix bàsicament en renovar el clavegueram i la xarxa d’aiguas potables que pateix en Pérez Galdós 200.000 litres anuals en fugues. Ha reiterat el compromís de l’empresa en executar el projecte en dos mesos i ha avançat que este dimarts començarà a visitar «comerç a comerç» perqué les obres que afecten a les seues voreres siguen «a la carta». La regidora de Comerç Isabel Aguilar ha acusat «d’oportunisme» al PP i ha mencionat els Consells de Comerç on es va tractar el projecte de la peatonalització. Aguilar ha destacat l’increment»en un 50%» de la partida destinada a Comerç així com les sis noves campanyes que ha incorporat este equip de goven per dinamitzar el govern local.

També ha fet referència als abonaments per als parkings facilitats per l’Ajuntament i ha preguntat al PP ques es pronuncie clarament si «està o no a favor d’este projecte».

Els 30.800 vehicles d’Alzira

Pep Carreres responsable de Medi Ambient ha incidit en la idoneitat de la peatonalització al centre d’Alzira perquè, actualment, conta amb un parc de 30.871 vehicles que «emitixen CO2 en els carreres de la ciutat». I ha recordat als comerciants que la totalitat de la corporació» ha apostat per «un canvi de model»

Carreres ha explicat que el seu departament  pretén «disuadir l’ús dels vehicles per a travessar la ciutat». I a la vegada incidit en que qualsevol Pla Comercial «comporta implícit una peatonalització. I ha encorajat als veïns i comerciants a «eixir del model que tenim ara per fer una ciutat més amable i saludable».

Riberaexpress

6 Comentarios

    • Visca el canvi!! Avant Diego!! Què coses que esta obra la paga Aguas de Valencia com moltes altres actuacions de manteniment que s’estan fent m’entres abans no les feien, tot i que ho tenien signat en el contracte.

  1. Qué maleducada és la gent del PP. Com fan els seus polítics durant els plens, hui el públic s’ha comportat com a ultres. Quina casualitat que quan han fet l’espantada després de la votació, s’han quedat els comerciants, que s’han comportat més correctament.
    Estic segur que les obres seran per a millor. Paciència i a per una millor Alzira!!!

  2. Jajajajajaaja!! Tota Alzira?? Juan hidalgo estàs bonico!! no tens ni idea! Tota Alzira està a favor d’adecentar el carrer, menys 4 ppeperos com tu que no pensen.

  3. Jo no sóc «ppero» que tu dius i el que no té ni idea eres tu. Llevant de l’àmbit dels «vostres», on vages, tota la gent diu el mateix: «van a carregarse el comerç». Encara que jo el que no entenc és una cosa: qué passarà amb el cotxes que actualment aparquen en Pérez Galdós? Imagine que perquè no contaminen, hauràn de desapareixer, dic jo. Això per no parlar del mal de cap que tindràn els carrers del voltant, perquè en algún lloc hauràn d’aparcar.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here