Alzira restringix les cremes agrícoles des de l’1 de juny

0
346

CREMA AGRICOLADavant de l’augment de les temperatures i com a mesura de prevenció d’incendis, la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alzira avançarà els períodes de restricció de cremes agrícoles al proper 1 de juny.

La mesura, empresa també en anys anteriors, únicament permet amb caràcter excepcional les cremes vinculades a l’activitat agrària  en aquells punts del terme municipal que complisquen condicions de seguretat per a la realització d’esta tasca.

Estes autoritzacions extraordinàries es podran tramitar des de l’1 de juny fins al 15 de juliol personalment a la  Clau –Oficina d’Atenció (Carrer Rambla, s/n).

L’horari de crema permés serà des de l’eixida del sol fins a les 10 del matí, d’acord amb l’activitat agrícola en estos mesos.

També cal assenyalar que des del mateix 1 de juny, ja no es permetrà la crema agrícola en urbanitzacions i nucli urbà, per no ser compatibles ambdós usos. Es recomana l’ús alternatiu de la trituració en este àmbit.

Seguint els criteris de prevenció marcats per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenrotllament Rural, des del 16 de juliol fins al 30 de setembre, ambdós inclosos, no s’autoritzarà la realització de cremes agrícoles en les zones forestals i en una franja de 500 metres al voltant d’estes del terme municipal d’Alzira.

El regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, ha destacat la importància d’emprendre accions informatives per a la ciutadania, per això ha iniciat una campanya de comunicació de consells i d’assessorament als veïns de zones més vulnerables.

Des de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alzira se sol·licita la col·laboració ciutadana per a evitar situacions de risc que puguen derivar en un incendi forestal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here