L’alzireny Joan Llinares serà el director de l’Agència Antifrau

0
312
Joan Llinares
Joan Llinares

Una setmana després, en Ciutadans ja han decidit a qui votaran per a dirigir l’agència antifrau. Després d’una reunió de l’equip de direcció grup parlamentari -que no el grup de diputats al complet- mantinguda durant este dimarts, els taronges dirimien que recolzaran a l’alzireny Joan Llinares perquè dirigisca el projecte estrela de Podem. Fonts oficials asseguraven que la seua decisió responia que no tenen «la voluntat de bloquejar l’Agencia» perquè un dels compromisos del partit és «la lluita contra la corrupción». Així, l’advocat valencià que en els últims anys ha posat en marxa l’oficina de transparència i bones pràctiques en l’Ajuntament de Barcelona, serà protegit este dijous en el ple de Les Corts per Podem, PSPV, Compromís i Ciutadans. El PP, per la seua banda, ja va advertir la setmana passada que no recolzaria a cap candidat: ni a Llinares ni al periodista Sergi Castillo, que també era aspirant a ocupar el lloc.

Llinares (Alzira,1953) es experto en Derecho Ambiental –es cofundador de la comisión jurídica de Acció Ecologista-Agró que llevó a cabo campañas contra el proyecto Castor- y en la gestión de entidades culturales. De hecho, desde que se destapara el ‘caso Millet’ en 2009, se hizo cargo del Palau de la Música Catalana; período en el que colaboró con la justicia cuando las investigaciones señalaban que la institución se estaría utilizando presuntamente para desviar comisiones de CDC desde varias empresas. En 2015, la alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, le proponía dirigir los servicios jurídicos y de transparencia del Ayuntamiento.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here