El pirata Dragut torna este dissabte a Cullera 500 anys després

0
486

Cullera pirata DragutCullera rememorarà el saqueig del pirata Dragut amb una recreació històrica

El municipi pretén recuperar la llegenda del turc que va sembrar el caos en la Vila fa més de cinc segles / La localitat és l’única d’Espanya amb un museu dedicat a la pirateria

El turc Dragut torna a Cullera i ho fa amb la intenció de saquejar-la novament. Si ningú ho evita, el temut pirata assaltarà la Vila tal com ho fera fa més de cinc segles, sembrant el terror i la desolació entre els cullerencs. Llegenda? Veritat? Afortunadament, es tracta tan sols de pur teatre.

L’Ajuntament de Cullera ha preparat per a dissabte que ve, 27 de maig, una recreació històrica que farà reviure als veïns i turistes aquell episodi mític gravat amb lletres de foc en la història local.

L’activitat pretén servir per a recuperar la llegenda de Dragut i a més vol convertir-se en un esdeveniment que atraga visitants, segons ha explicat la regidora de Patrimoni Històric, Amparo Jover.

Els pirates, armats amb llances, espases i gumies, apareixeran per sorpresa en l’embarcador del carrer del Riu a bord d’un vaixell en el que era l’antic pont sobre el Xúquer i des d’ací iniciaran la seua incursió en la ciutat mentre sembren el terror per la zona centre fins al Pati de l’Església.

Per a açò, Cullera disposarà d’actors i també es donarà l’opció que tots aquells veïns que vulguen participar puguen fer-ho disfressant-se d’hortolans o pirates.

L’objectiu, remarca Jover, és recrear amb fidelitat els successos que van ocórrer el 25 de maig de 1550 quan el pirata va penetrar pel riu fins a la Vila i va assetjar i segrestar  dones i xiquets, emportant-se un quantiós botí a canvi de l’alliberament d’estos.

La recreació històrica durarà dos hores aproximadament i s’iniciarà a les 19 hores. La ciutat s’ambientarà com en l’època del succés i se submergirà en un període que ha generat moltes llegendes.

De fet, en l’actualitat Cullera compta amb l’únic museu d’Espanya dedicat a la Pirateria just en la cova en la qual Dragut es va amagar amb els seus hòmens per atacar Cullera.

La recreació forma part del calendari d’activitats que duu a terme el municipi riberenc al llarg de tot l’any per a dinamitzar el turisme. «Serà un al·licient per a l’hostaleria i el comerç de la ciutat», estima Jover, qui ressalta que el nou govern ha aconseguit «donar-li vida» al centre històric.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here