El Goya Gallery Restaurant de València guanya el II Concurs Nacional de Paella de Cullera

0
552

Cullera concurs paella autoritatsCullera concurs paELLA jurat 1Cullera concurs paella juratCullera concurs paella degustacióCullera Concurs Paella 17 grupEl Club de Tenis de Cullera aconseguix un meritori segon lloc i el Vinotinto Valencia queda tercer

El Goya Galery Restaurant de València s’ha erigit en guanyador de la segona edició del Concurs Nacional de Paella de Cullera celebrat hui en la capital turística de la Ribera.

L’establiment del cap i casal ha aconseguit la màxima puntuació del jurat i ha sigut el seu xef, Fernando Navarro Navarro, acompanyat de la seua ajudant, Cinta Pérez, l’encarregat de rebre el primer premi valorat en 2.500 euros lliurat pel president de la Generalitat, Ximo Puig.

El segon premi (2.000 euros) ha recaigut en el Club de Tenis de Cullera, guardó que ha lliurat l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, a la seua cuinera, Josefa Rodríguez Talavera, i al gerent, Rafael Aragó Bixquert.

Per la seua banda, el tercer guardó se l’ha endut el jove establiment Vinotinto Valencia (1.500 euros). El seu cuiner, Javier Van Gemert García, i el seu ajudant, Juan Roldán Usó, han rebut el reconeixement de mans del president de la Federació Empresarial d’Hostaleria de València (FEHV), Manuel Espinar.

El jurat d’experts, presidit pel pare de la gastronomia valenciana, Salvador Gascón, i compost per personalitats del món de la cuina com el dos vegades Estrella Michelin Kiko Moya o el finalista del programa Top Chef, Alejandro Platero, ha tingut una difícil elecció entre els 17 participants en el certamen per l’alta qualitat dels arrossos presentats.

Les paelles s’han cuinat este matí a partir de les 10.30 hores en el ‘Paella de Cullera Village’, situat en la plaça de la Constitució (Oasi) al costat del passeig marítim en ple cor turístic de la ciutat. Nombrós públic s’ha congregat per a vore als millors cuiners valencians en acció pugnant per cuinar la paella cullerenca que es coronaria com la més deliciosa d’este 2017. En diverses tandes, el jurat ha anat tastant els arrossos mentre el públic tenia l’oportunitat de gaudir d’una degustació del plat.

Gran esdeveniment tot l’any

L’organització del concurs, que enguany s’ha dut a terme entre l’Ajuntament de Cullera, l’Associació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Cullera i la Ribera Baixa —presidida per Juan Femenía— i la Federació Empresarial d’Hostaleria de València (FEHV), s’ha felicitat per la consolidació d’un projecte que ha aconseguit la màxima implicació del sector de la restauració. De fet, inicialment va ser concebut amb caràcter biennal i finalment la demanda hostalera ha fet que passe a ser anual.

Mayor ha posat en valor el paper de la gastronomia. «És el gran esdeveniment que oferim els 365 dies de l’any», ha dit, «i un motor de l’economia que genera ocupació i riquesa». Per açò, esdeveniments com el Concurs Nacional de Paella de Cullera «posen en valor tot eixe treball i tenen un efecte retorn que multiplica la inversió en benefici del sector turístic».

Puig ha posat l’accent en la qualitat del producte gastronòmic de Cullera. «Paelles hi ha moltes, però hem de vetlar per la qualitat dels productes i no acceptar qualsevol paella. La de Cullera és una bona paella i esdeveniments com este tindran sempre el suport de la Generalitat», ha apuntat.

També el president de la FEHV ha reivindicat el paper de la gastronomia i ha destacat que en estos moments és el sector que tira de l’economia. Per açò ha valorat positivament iniciatives que, com el Concurs Nacional de Paella de Cullera, aposten per impulsar al sector.

Salvador Gascón ha agraït encaridament el gran suport rebut pel concurs que ell va idear amb la creació de la recepta original de la Paella de Cullera. Embargat per l’emoció ha pronunciat un breu discurs en el qual els sentiments han aflorat; el públic li ha tributat una sonora ovació en reconeixement a la labor del geni.

Participants

Els 17 competidors d’esta segona edició de la Paella de Cullera han sigut el Vinotinto de Valencia, Chef Amadeo de Gandia, Restaurant Miguel y Juani de l’Alcúdia, Restaurant la Granja de Sueca, Restaurant Casa Granero de Serra, Restaurant Natzaret de Puçol, Pilar Restaurant d’Artana, Goya Gallery Restaurant de València, La Taula de Llíria, Restaurant El Racó de Meliana, Restaurant Mosaico de València, Restaurant Casa Macario de Tavernes de la Valldigna, Gambrinus de Setaigües, Avinguda 2.0 de Massamagrell i els triomfadors de la preselecció local celebrada el passat 3 de maig: Restaurant Club De Tennis, Restaurant El Rincón del Faro i el guanyador, Restaurant El Blanco.

Han completat el jurat Santos Ruiz Álvarez gerent de la DO Arròs de València; Alfredo Alonso Nuñez del Restaurant Rías Gallegas; Javier González del CdT, Nuria Sanz de l’Estibador; Fausto Clemente del Grupo REX, Juan Lagardera, director de l’Almanaque Valenciano i Iván López de Cami Vell i guanyador del concurs de postres de l’any passat.

La Paella de Cullera és una nova creació culinària que s’emmarca dins del projecte de rellançament turístic de Cullera. Basant-se en la filosofia de la gastronomia de Quilòmetre 0, busca fomentar els productes locals i atraure els amants de la bona taula, un perfil de visitant amb poder adquisitiu mitjà-alt.

La Paella de Cullera es cuina amb brou de peix de roca; llagostins de la llotja de Cullera; sepionet sense tinta i amb la seua melsa; roger; figatells d’escorpa; arròs de la varietat J. Sendra; oli d’oliva d’Énguera; tomaca fresca de Cullera per a sofregir; pebre roig i safrà de bri. La particularitat és que tots els productes del mar són de la llotja de la ciutat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here