L’excel.lent acollida de Biosfira la convertix en un referent per a la comarca de la Ribera

0
545

Biosfira jaimesIMG_6705Biosfira venedors mercat ecologBiosfira beguda carlosBiosfira frutes i verduresParticipants i visitants han llançat nombroses lloances a la primera edició de Parc alquenencia biosfira 3Biosfira fins el punt d’assegurar que es convertirà en una mostra «referent» per a tota la comarca

Ivan Martinez: El parc de l’Alquenència ha sigut un gran descobriment

Diego Gómez: Hem canviat el seu ús, abans era el parcper als gossos i ara el gaudixen les persones

Així el regidor de Promoció Econòmica d’Alzira Ivan Martinez considera que  la I Fira dels Productes Ecològics «ha complit sobradament tots els objectius» davant l’elevada participació i l’excel.lent acollida per part dels habitants d’Alzira i, fins i tot, de la comarca. Martinez destaca «la fluïdessa» existent en la mostra on els visistants «han gaudit tranquilament dels productes, de la restauració, així com dels tallers, concerts i de les nombroses activitats i ponències programades».

Martinez i el propi alcalde Diego Gómez ja veuen a Biosfira com a «un referent comarcal» a l’estil de la Fira Gastronòmica de l’Alcúdia i de la Maquinària Agrícola i Industrial de Guadassuar.

Descobriment del parc

El govern local reconeix que «ha sigut un gran descobriment el parc de l’Alquenència», qüestió en la que han coincidit expositors i assistents. Gómez explica que ja hi ha instal.lada «una cultura de la sostenibilitat i l’ecologisme» i que Biosfira ha vingut a demostrar la «importància que té l’economia verda i el respete al medi ambient». El batlle es mostra satisfet d’haver aconseguit «canviar» l’ús del parc que abans estava destinat als gossos i «ara ha estat recuperat per a les persones». Biosfira tindrà «continuitat» assegura l’alcalde en el propi parc de l’Alquenència, un escenari que ha estat elogiat per expositors i visitants.

L’èxit d’assistència ha provocat que l’equip de govern estudi programar cinema al parc, així com incrementar els concerts i les activitats lúdiques; «volem diversificar les activitats, traure al carrer a la gent als parcs i no sols al centre de la ciutat», explica Diego Gómez a Riberaexpress l’ombra dels frondosos arbres de l’Alquenència.

Una fira cada dos mesos

Una veïna d’Alzira d’origen brasileny, Lourdes, abordà a l’alcalde per a felicitar-lo i per a demanar-li que al’ajuntament organiztzara una fira d’estes característiques «cada dos mesos» en entendre que cal «educar a les persones a mejnar productes naturals».

Dos joves emprenedors alzirenys Eloy i Mónica que elaboren sabons ecològics es mostraven «satisfets» perquè «ha passat molta gent pel nostre stand per a informar-se, uns han comprat i altres no però aixi han pogut conèixer la nostra empresa. Enfront la gerent de la botiga Suco mostrava també la seua «satisfacció» tot i que proposava millorar algunes cosetes davant «el calor» que va patir el dissabte en la seua jaima.

Ha superat la d’Altea

Per la seua Alfons Dominguez de la firma de productes ecològics «Vall de la Casella» estava «asombrat» per la quantitat de gent que ha visitat Biosfira; «no pensavem vendre tant, este espai està molt bé» i sugeria que per a la pròxima edició «es regara periòdicament» el parc per «evitar la polseguera». Dominguez considerava que tot i ser la primera edició «ja ha superat la d’Altea que porta varios anys».

El gerent de Sanchis Clima, Javier Sanchis, feia una valoració «positiva» en haver estat la mostra «molt currada» i que el lloc escollit ha estat «encertat».

Concienciar a la població

El portaveu de La Ribera en bici Pedro Dominguez felicitava a l’organització en estar convençut que una fira d’estes característiques «feia molta falta i és molt útil», a més d’haver «una gran resposta» de participants i vistants. Dominguez assegurava a Riberaexpress que Biosfira «és ja un referent comarcal» després d’advertir que l’economia tradicional «està saturada i atascada» i que la que cal desenvolupar «és l’economia verda», això sí com ha fet esta fira «concienciant a la població».

Altre dels venedors, Oriol, que participa en el Mercat Ecològic dels dimecres es mostrà molt sorprés per l’exit de la fira «hem tingut mogolló de moviment i fins i tot s’han acabat alguns dels productes al contar amb compradors de diferents edats molts d’ells de fora d’Alzira».

La Biosfira va estar organitzada per la regidoria de Desenvolupament Econòmic, Treball i Projectes Europeus i l’agència IDEA, i va comptar amb el suport dels distints departaments de l’Ajuntament, de la Mancomunitat de la Ribera Alta, del Consorci Ribera-Valldigna o la Diputació de València.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here