Alzira exhibirà pintures de Sorolla, Pinazo, Benlliure i de l’Equip Crònica

0
1108

La Diputació portarà a Sorolla, Pinazo, Benlliure o Equipo Crónica a les comarques valencianes

  • L’exposició ‘Memòria de la modernitat’ començarà a Requena un recorregut que portarà el patrimoni de la Corporació provincial a Alzira, Gandia, Ontinyent, Sagunt i Torrent durant els dos pròxims anys
  • Els veïns d’Alzira podran gaudir esta interesant mostra durant els pròxims nadals
  • Jorge Rodríguez: “Amb aquest projecte complim amb una de les principals apostes d’aquest equip de Govern, que és dignificar la institució i acostar-la a la ciutadania”
Pintura de Joaquin Sorolla
Pintura de Joaquin Sorolla

‘Memòria de la modernitat’ començarà a Requena el 26 de maig una gira que mostrarà en les capitals de comarca el patrimoni de la Corporació provincial, fruit de més d’un any de treball, que va començar amb l’arribada del nou equip de Govern. “Som conscients que allò que no es coneix no es pot apreciar i és obligació dels que governem les institucions fer que la ciutadania ens conega”, ha assenyalat el president, Jorge Rodríguez, qui ha afegit que “amb aquest projecte complim amb una de les principals apostes d’aquest equip de Govern, que és dignificar la institució i acostar-la a la ciutadania”.

‘Memòria de la modernitat’ és una exposició comissariada per la Universitat de València, composta per 125 obres que recorren part de la història de l’art valencià, des del gòtic i el barroc, fins als segles XIX i XX. Inclou peces de Ribalta, Sorolla, Pinazo, Benlliure, Equipo Crónica, Alfaro o Miquel Navarro, entre altres artistes, moltes de les quals és la primera vegada que estaran exposades al públic. En eixe sentit, Jorge Rodríguez, ha manifestat que “¿per què un veí de Requena, Alzira o Gandia ha de desplaçar-se fins a València per gaudir de les obres de Sorolla o Pinazo?”. Amb aquesta exposició els ciutadans podran contemplar-les en la seua pròpia comarca.

La mostra s’estructura en cinc grans apartats: ‘Les beques de la Diputació, aprenent a ser artista’, ‘La imatge representada: retrats i autoretrats’, ‘La visió de l’espai, el paisatge natural i el paisatge urbà’, ‘Dones artistes’ i ‘Tradició i avantguarda: la modernitat rescatada’. Per a l’exposició s’ha editat un catàleg il·lustrat que es constituirà en obra de referència en la recerca del patrimoni de la institució i de l’art valencià.

“Ha arribat l’hora que tota la societat valenciana conega el valor d’aquest patrimoni que és de totes i tots els valencians”, ha indicat Pepe Ruiz, diputat de l’àrea d’Administració General i Formació. D’aquesta manera, s’ha dut a terme un profund treball de recerca, que ha revelat, en paraules d’un dels comissaris de la mostra, Rafael Gil, “un grau de modernitat en l’art contemporani valencià absolutament desconegut fins ara”.

“És revelador, perquè s’havia escrit diferents històries de l’art valencià sense contemplar ni conéixer el fons de la Diputació, que és absolutament essencial”, ha assegurat Gil. Per la seua banda, el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha ressaltat la cooperació entre ambdues institucions per a la realització d’aquest projecte, en el qual “es comparteix l’apreciació del patrimoni i el compromís amb la vertebració del territori i desenvolupament de les nostres comarques”, ha explicat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here