Ivan Martinez: «L’economia verda està en auge és el futur per això naix Biosfira en Alzira»

0
450
Ivan Martinez amb Carmen Herrero i un productor ecològic
Ivan Martinez amb Carmen Herrero i un productor ecològic
I. Martinez regidor de Promoció Econòmica
I. Martinez regidor de Promoció Econòmica

70 expositors participen durant tot el cap de setmana en Biosfira

Es tracta de la primera Fira de Productes Ecològics que es fa a la comarca

Ponències, tallers, concerts i nombroses activitats per concienciar a la gent

L’Ajuntament d’Alzira ha «posat en comú» a diversos sectors econòmics del món verd i ecologista perquè hui veja la llum -Biosfira- la I Fira de Productes Ecològics que estarà al parc de l’Alquenència durant tot el cap de setmana.

Hi han 70 expositors procedents de l’agricultura ecològica de la mobilitat- cotxes elèctrics- de les últimes teconologies, així com materials de construcció, productes cosmétics i fins i tot restauració ecològica.

L’alta participació, primer èxit de Biosfira, es producte de la seua «transversalitat, al unir diversos àmbits i sectors en un mateix espai», assegura el regidor de Promoció Econòmica Iván Martinez.

Canviar el model

L’aposta realitzada per distints departaments municipals obeix a que «l’economia verda està en auge, és el futur» advertix Martinez que considera «insostenible el model econòmic actual donat que anem cap a l’esgotament dels recursos i per això des de l’àmbit municipal hem de fer tot el possible per canviar el model».

A la Ribera l’ecologisme «té un gran potencial al contar amb el sector agrícola, de serveis indústria alimentària», comenta el regidor a Riberaexpress, per això l’Ajuntament d’Alzira enceta amb Biosfira un «ample debat» mitjançant un bon nombre de ponències, unides a un montó d’activitats, tallers, i concerts  amb l’objectiu de «concienciar i fer reflexionar» als veïns d’Alzira i de la comarca.

Agricultura diversificada

El membre del govern local considera que els productes ecològics son sinònims de qualitat i a més oferixen «prou més varietat que el monocultiu de l’agricultura tradicional» i fica l’exemple de cultius qua estaven pràcticament «relegats» com les verdures i les hortalisses. L’ecologisme ha rescatat «una agricultura diversificada», i ha recordat que més del 20% de les explotacions agràries han sigut «abandonades» en el terme d’Alzira durant els últims anys.

Mercat de proximitat

Martinez destaca el «mercat de proximitat» creat al voltant dels productes ecològics davant del «circuit dominant en mans de grans cadenes internacionals que han afonat els productes agrícoles valencians».

El govern alzireny està rescatant l’espai del parc de l’Alquenència per acollir events i després de l’èxit del Nan@fest, una setmana després és el torn de Biosfira; «l’objectiu comú dels tres partits que governem és fer una ciutat pera les persones i vianants rescatant espais públics com parcs i jardins i l’Alquenència reunix molt bones condicions». Així apostilla «hem instal.lat la temàtica verda de la fira en l’espai més verd de la ciutat».

Culmina Martinez resaltant que l’Ajuntament d’Alzira «està tractant de potenciar l’agricultura ecològica donat el seu potencial» i posa l’exemple del Mercat Ecològic dels dimecres, on hem fet l’entrevista, del Mercat d’Abastos i ara de Biosfira.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here