Alzira assumeix l’ampliació dels tallers JOOP fins a juny

0
328

El regidor de Joventut de l’Ajuntament d’Alzira, Albert Furió, presentava la setmana passada en la Junta de Govern la continuïtat del I Taller JOOP­­ adreçat als joves inscrits en el Fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, des d’abril fins a juny.

El taller, amb col·laboració amb l’Institut Valencià de la Joventut, es va iniciar el 23 de gener, i finalitzava el 31 de març. Un grup de 13 jóvens ha rebut l’atenció d’un coach que ha portat a terme accions individuals i en grup i eixides a les empreses per tal de conéixer la realitat del mercat laboral i les diferents eixides professionals.

Després d’esta primera fase experimental s’han pogut conéixer millor les carències i realitats dels jóvens que necessiten una intervenció educativa que els permeta consolidar els hàbits i rutines que s’han estat treballant al taller, per tal de poder dissenyar un projecte de vida personal adaptat a les anomenades realitats de cada jove.

El programa Jove OportunitatAJUNTAMENT ALZIRA contempla el repte de la reincorporació al sistema educatiu i als certificats de professionalitat, però no l’acompanyament i formació per a les proves d’accés a Cicles Formatius o a l’obtenció del certificat d’ESO. Aquesta circumstància, sumada al fet que la data de finalització no era la idònia, ha fet que l’Ajuntament estime convenient ampliar la intervenció per tal de consolidar les rutines i afavorir l’èxit a les proves d’accés a cicles i al graduat d’ESO que se celebraran la segona quinzena de juny.

Aquesta nova fase l’acció tindrà lloc de dilluns a divendres en horari de 10 a 14 en la Casa de la Cultura. El programa d’este nou període està organitzat en tres àmbits: l’acadèmic, el personal i el familiar. Acadèmicament es repassaran conceptes bàsics amb l’objectiu d’augmentar el nivell acadèmic de cara a les proves. Personalment es continuarà treballant en el projecte de vida i projecte professional i familiarment es treballarà també amb l’entorn familiar.

El cost global de la segona part del taller serà assumit per l’Ajuntament, a diferència de la primera part, que va estar a càrrec de l’IVAJ de la Generalitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here