Such anuncia en Alzira una ajuda europea de 20 milions per al patrimoni cultural valencià

0
263

Jornades Patrimoni arquitec 1Jornades PaTRIMONI arquitecEl director general d’Administració Local, Antoni Such, ha anunciat hui en Alzira que hi han 20 milions d’euros procedents de fons Feder per a rehabilitar el patrimoni cultural valencià. «En breu la Generalitat emetrà una ordre en este sentit» confirmava Such, sobre una inversió que s’elevarà a 40 milions d’euros donat que els ajuntaments recepcionaris d’esta ajuda deuran aportar el restant 50%. La concessió de les ajudes serà imminent donat que en desembre de 2018 deurà haver-se invertit ja un 30% del total.

Such ha fet estes manifestacions durant la primera jornada del II Congrés Comarcal d’Arquitectura Tradicional i Patrimonial que d’ha celebrat hui a la Casa de la Cultura d’Alzira,en la que han participat 120 conferenciants i congressistes, que també compartiran la seua experiència, demà divendres i dissabte, a les poblaciones participants al Congrés, de Cullera i Sueca.

L’acte inaugural ha sigut dirigit per Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de Patrmoni Cultural, qui ha donat pas als torns de paraula de les autoritats assistents com Diego Gómez, Alcalde d’Alzira, Txema Peláez, president de la Mancomunitat de Municipis de la Ribera, Antoni Such, director General d’Administració Local, Salvador Mocholí, vicepresident del Col.legi d’Arquitectes Tècnics i Ignacio Matoses, director de TRADIArq.
També han assistit a l’acte Ivan Martínez, 2n tinent d’Alcalde d’Alzira, Fernando Pascual, regidor de Gestió Urbanística i diversos regidors del consistori.

A la primera jornada de treball del Congrés han intervingut Miguel Vila, arquitècte i Tècnic Municipal i Agustí Ferrer, arqueòleg Municipal i director del MUMA, qui ha fet una exposició sobre la historia i evolució de la ciutat d’Alzira.

A la vesprada, junt als tècnics de l’Ajuntament d’Alzira, han girat una visita turística a la Murta i el barri de La Vila, per a tots els congressistes, conferenciants i organizadors de TRADIArq.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here