El director general de Diversitat Funcional visita els terrenys on s’ubicarà el Centre de Dia

0
409
Carcaixent El ClotAntonio Raya va visitar els terrenys on s’ubicarà el futur CRIS i centre de dia per a malalts mentals i el Centre Ocupacional «El Clot»

El director general de Diversitat Funcional, Antonio Raya, va visitar ahir a Carcaixent els terrenys on s’ubicarà el futur centre de dia i el Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS) per a persones amb malaltia mental. El director general ha estat acompanyat per l’alcalde de Carcaixent, Francesc Salom, la regidora de Benestar Social, Teresa Oliver, i la directora territorial d’Igualtat i Polítiques Inclusives de València, Isabel Serra.

 

El centre de dia per a persones amb malaltia mental crònica serà un centre específic on es desenvoluparan programes intensius de recuperació funcional i activitats estructurades d’ocupació del temps lliure. Per altra banda, el Centre de Rehabilitació i Integració Social, (CRIS), oferirà serveis específics i especialitzats orientats al món laboral, i adequats a les necessitats i situació concreta dels usuaris i de les usuàries. Actualment no es disposa de cap instal·lació d’estes característiques en tota la Ribera Alta. Es tracta d’un projecte conjunt entre la Diputació de València, l’Ajuntament de Carcaixent i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per al finançament de la construcció de tots dos centres, amb dotació per a 20 places en el centre de dia i per a 70 places en el CRIS.

 

Posteriorment, el director general ha visitat el Centre Ocupacional «El Clot» on 34 usuaris assisteixen a tallers de ceràmica, reciclatge de paper i jardineria. Este centre compta amb un finançament anual de la Conselleria per al seu manteniment, que en els dos últims anys s’ha incrementat fins als 286.000 euros actuals. A més, en 2016 la Conselleria hi va destinar al voltant de 20.000 euros per a obres d’accessibilitat.

 

Durant la visita al centre, Antonio Raya ha traslladat a l’alcalde de Carcaixent el compromís de la Conselleria d’ampliar per al proper any les places del Centre Ocupacional, passarà de les 34 places finançades actualment a 40, «de manera que es puga donar resposta a la demanda que existeix d’este recurs «.

 

Així mateix, el director general ha assenyalat que la Conselleria estudiarà el projecte de viabilitat de la posada en marxa d’habitatges tutelats per a persones amb malaltia mental a Carcaixent.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here