La Policia Local d’Alzira deté a un conductor que sextuplicava la taxa d’alcohol permesa

0
240

POLICIA ALZIRA -ControlDiumenge passat, 7 de maig, a les 14 hores aproximadament, una patrulla de la Policia Local d’Alzira es va traslladar al carrer Blasco Ibáñez per a atendre un accident sense ferits. En accedir al lloc observaren que un dels implicats desprenia una forta olor d’alcohol i altres símptomes evidents que van propiciar la realització de l’oportuna prova de detecció etílica. El resultat obtingut, 1,54 mil·ligrams d’alcohol per litre d’aire expirat, va estar 6 vegades per damunt dels 0,25 mil·ligrams permesos com a màxim.

De fet, duplicava àmpliament els 0,60 mil·ligrams que el Codi Penal establix com a base per a considerar que s’està, en tot cas, davall la influència de begudes alcohòliques. Davant dels fets, els agents van practicar la detenció del conductor per presumpte delicte contra la seguretat viària i confeccionaren el pertinent atestat pel procediment de juí ràpid. Les penes previstes per conduir davall els efectes de l’alcohol o de les drogues són de 3 a 6 mesos de presó o de multa i treballs en benefici de la comunitat de 31 a 90 dies. En tot cas, es privaria del dret a conduir d’1 fins a 4 anys.

La regidora de Seguretat, Sara Garés, manifesta que és de la màxima importància la ràpida i efectiva actuació dels agents davant de conductors incívics que posen en perill la integritat física dels altres. Però encara és més important si és possible la tasca de prevenció que realitza la Policia Local, per a intentar evitar en la mesura que es puga accidents greus.

Durant el present any la Policia Local d’Alzira ha realitzat, amb esta última, 12 detencions per conduir davall els efectes de l’alcohol i 3 detencions més per altres delictes contra la seguretat viària. Així mateix, en el dit període, s’han confeccionat 6 denúncies administratives pel mateix motiu. Les quanties van ser de 1.000 o de 500 euros, depenent de la taxa d’alcohol resultant en cada prova.

 

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here