La Literatura Infantil i Juvenil a debat en Alzira

0
467

Literatura infantil juvenil

Bromera ha organitzat una taula rodona al voltant de la literatura infantil i juvenil per a presentar les obres guanyadores i finalistes del XXI Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, el XXI Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre i el I Premi Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna. L’acte tindrà lloc a la Casa de Cultura d’Alzira (c/Escoles Pies, 4) el pròxim dimarts 9 de maig a partir de les 19.30 h.

Maite Monar, Secretària Tècnica del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, serà la moderadora d’aquest col·loqui, en el qual també participaran Silvestre Vilaplana, escriptor d’El triangle rosa, Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, Carles Cano, amb El desbaratat conte dels fesols màgics, Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, Toni Cabo, autor d’El llarg viatge de Nanuq, Premi Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna i els finalistes del Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil i del Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, Lluís Miret, amb Vampirs, friquis i tacons d’agulla, i Pep Castellano amb Diari d’unes vacances avorrides, respectivament.

Silvestre Vilaplana (Alcoi, 1969) conrea la narrativa, tant per a adults com per a joves, i la poesia. És autor de la novel·la Les cendres del cavaller, la primera biografia novel·lada de Joanot Martorell, per la qual va ser guardonat amb el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira i va rebre després el Premi de la Crítica Serra d’Or. Vilaplana és també un autor reeixit dins l’àmbit de la literatura infantil i juvenil, amb èxits com Els dimonis de Pandora.

Carles Cano (València, 1957), a més d’autor de desenes de llibres –entre narracions, poemaris i obres de teatre–, és un gran contacontes. A Bromera té títols com 29 poemes per al dia a dia i un per a la nit, La màquina dels contes, Poemes sense diminutius i La princesa Totpami.

Toni Cabo (Alfara de l’Horta, 1965) és il·lustrador de més d’una trentena de llibres de narrativa infantil i juvenil. Ha publicat a les revistes infantils Camacuc,TretzeventsEsquitx o Piu-Piu i és autor i guionista de les historietes de Boro, Moro i Puromoro.

Lluís Miret (Gandia, 1973) escriu sobretot literatura infantil i juvenil i les seves obres en aquest àmbit han rebut importants premis com el Carmesina o el Mallorca de  Narrativa Juvenil, aquest per PQPI Connection, també publicat en Bromera.

Pep Castellano (Albocàsser, 1960) és autor d’una trentena de llibres, la majoria de literatura infantil i juvenil. Per la seua obra, ha rebut reconeixements com el Premi Samaruc, l’Enric Valor, el Carmesina i el de Narrativa Infantil Vicent Silvestre per Bernat, un científic enamorat, publicat en la mateixa col·lecció.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here