Jaume Bohigues (JLF): «Estic superconvençut que anem a guanyar l’elecció del divendres»

0
761
Jaume Bohigues
Jaume Bohigues
Campanya pels casals
Campanya pels casals

jAUME bOHIGUES i candidats 1

Bohigues exihibint els comptes exercici 2015-16
Bohigues exihibint els comptes exercici 2015-16

L’aspirant a presidir la JLF critica la falta de transparència en el balanç econòmic de Muñoz

Farem un protocol menys estricte per a les Falleres Majors

Canviarem el sistema de votació per a que siga més democràtic que l’actual

El mant de la patrona tindrà 4 metres d’alçària i l’Ofrena es farà en dos direccions

El candidat a presidir la Junta Local Fallera Jaume Bohigues no té cap dubte sobre el resultat de les eleccions del pròxim divendres; «estic superconvençut que la meua candidatura serà la guanyadora perquè les falles d’Alzira demanen un canvi», segons la percepció que ha rebut de les visites realitzades a totes i cadascuna de les 35 comissions falleres d’Alzira. «Estic molt agraït per la rebuda que ens han dispensat, he disfrutat com mai visitants els casals i escoltant els problemes de totes les falles, sens dubte ha sigut una grandíssima satisfacció», comenta a Riberaexpress en una cèntrica cafeteria de la capital de la comarca.

Muñoz no ens mostra el desglossament dels comptes 

Però Bohigues es mostra especialment crític amb «la falta de trasnparència» de l’últim balanç econòmic aportat pel seu contrincant Vicent Muñoz; «falta el desglossament» apunta per a explicar que no ha facilitat la relació d’ingressos i gastos de la JLF. «No l’han mostrat a ningú» lamenta «tots els anys anteriors s’ha presentat als presidents de les comissions i a més l’arrastrat, és a dir com s’ha gastat cada euro, es facilitava al que el demanava». I afegix «este fet crea molts dubtes en un moment clau com l’actual».

També demana explicació sobre els 30.000 euros que avançà l’Ajuntament en l’exercici passat i que «ha destinat a reduir dèficit mentre el concurs d’indumentària del pròxim exercici s’ha quedat sense consignació econòmica».

Democratització davant autoritarisme

Vicepresident durant els últims set anys, Xama, com és conegut, destaca «la democratització» de la seua candidatura que ha dividit en 8 àrees davant «l’autoritarisme» mostrat pel seu rival al capdavant de la JLF. Assegura que «consensuarà» amb totes les falles els itineraris de l’Ofrena la Cavalcada i la Festa del Pasdoble, a més de reglamentar tots els concursos als que dotarà de «compensació econòmica» per als que confirma que ja «tenim els patrocinadors».

Dos direccions per a l’Ofrena

El faller de la Malva recorda que el que «més ha molestat» als fallers en el darrer exercici va ser «desfilar pel carreró del Forn de les Rajoletes». Això i que les primeres comissions «es veuen agobiades en les desfilades i les últimes acaben a hores intempestives». Així Jaume té dos alternatives a escollir pels fallers i falleres com es farà l’Ofrena; «partir-la en dos dies» o la proposta més novedosa de «fer-la en un dia amb dos direccions diferents perquè confluisquen en el centre de la Plaça Major». Allí les falleres procedents d’Hort dels Frares i les de l’Avinguda coincidiran per fer un nou mant de 4 metres d’alçària.

Altra problemàtica majoritària fa referència a la queixa de les 16 comissions que careixen de casal faller; «s’els va prometre que els donarien una solució en l’anterior exercici però continuen igual».

Experts juristes i informàtics

Este carnisser de professió assegura contar amb «uns gran experts en informàtica» i presumix de contar amb una àrea Jurídica formada per 5 advocats «al servici de totes les comissions per assessorar-les en els conflictes amb el veïnat, la demarcació i assegurances entre d’altres».

En el seu programa conta amb un portal de transparència i amb un gabinet de premsa, «facilitarem no sols tota la informació de la JLF, sinò també de les comissions com per exemple cada presentació fallera». I afegix «les noves tecnologies entraran a tope en la futura JLF». Per canviar, variarà fins el sistema de votació per tal que siga «un faller o fallera un vot, anirem falla per falla amb les urnes i per això canviarem el reglament perquè l’elecció siga més democràtica.

L’examen dels presidents

Hui dimecres els dos candidats, Vicent Muñoz i Jaume Bohigues es veuran els cares en la seu de la JLF per exposar el seu programa davant els presidents, encara que sols contaran amb cinc minuts cadascun i no podran formular-los cap pregunta.

El pròxim divendres, sobre la mitja nit, es coneixerà el nou president de la segona poténcia fallera del món.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here