Nova campanya a l’Alcúdia contra els excrements de gos

0
635

Alcudia campanya excrem gosLa Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Alcúdia ha llançat, una nova campanya “El teu gos, la teua responsabilitat”, la qual té com a objectiu generar actituds positives en la població per a tractar de mantenir els carrers i places del municipi nets d’excrements de gos.

En la campanya, l’Ajuntament col·laborarà estretament amb la Policia Local del municipi, però a banda, es convida a la col·laboració de la població, posant en coneixement de les autoritats municipals les conductes incíviques que detecten, a més d’animar a cridar l’atenció a tot aquell que no actue de manera correcta.

S’ha considerat de gran importància incidir un any més en aquesta campanya per què, malgrat la bona repercussió que va tenir l’any anterior i les actituds positives que va generar en gran part de la població i dels propietaris dels animals, els carrers i places de l’Alcúdia continuen bruts amb caques de gossos, fins i tot, els parcs en els que juguen els menuts i menudes.

Aquestes són les normes que han de tindre en compte tots els propietaris de gossos a l’Alcúdia i que, a partir d’ara, controlarà la policia local:

– És obligatori que els gossos estiguen censats, vacunats i proveïts d’un xip.

– Al carrer:

– Cal recollir sempre els seus excrements. No fer-ho pot suposar una multa de 90€.

– S’ha de dur sempre bosses damunt (és obligatori) i botella d’aigua per a netejar el pipí.

– No poden entrar en els parcs i jardins, excepte en les zones habilitades per a gossos.

– No està permès que els gossos passegen solts. Han d’anar lligats.

– A les zones de gossos:

– Són zones d’esbargiment per a gossos, on poden estar solts.

– També s’han de recollir els excrements, baix multa de 90€ igual que a la resta de zones.

– Els gossos considerats potencialment perillosos han de complir la normativa específica.

– Anar lligats amb corretja curta i boç.

– Sols podran passejar aquests gossos els propietaris que disposen de la llicència corresponent.

A més, igualment es convida a que s’envien fotos de bones pràctiques i actituds positives respecte a la cura dels animals per a publicar-les en el Facebook de l’Ajuntament. Aquestes es poden enviar a comunicacio@lalcudia.com

La Policia Local ja està actuant informant als propietaris de gossos i imposant les primeres sancions per l’incompliment de l’ordenança municipal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here