Centenars de pares de centres concertats d’Alzira i Carcaixent es manifesten a València

0
801
Mares de La Puríssima en el Prop d'Alzira
Mares de La Puríssima en el Prop d’Alzira
Mestres de La Puríssima
Mestres de La Puríssima
Reunió dels pares-mares en Mª Immaculada
Reunió de pares i mares en Mª Immaculada

Prop d’un miler de mares i pares dels centres La Puríssima d’Alzira i Sant Antoni i Mª Inmaculada de Carcaixent es manfiesten esta vesprada a València per protestar contra la supressió d’aules en Batxiller

Els regidors d’Educació d’Alzira i Carcaixent, Pepe Grau i Vicent Albelda, respectivament, han coincidit en assenyalar que els tres centres concertats afectats per la supressió d’una unitat en cadascun de Batxillerat per la conselleria d’Educació poden ofertar les aules «de forma privada»

Els dos responsables municipals recorden que la concertació de l’ensenyament de Batxiller «té lloc des de fa pocs anys» i que abans tant La Puríssima com San Antoni i Mª Immaculada l’ofertaven de «forma privada».

Albelda considera que l’Institut Arabista Ribera de Carcaixent «té la suficient capacitat per absorbir les dos aules primides en haver aules lliures i suficient professorat».

El mateix ocurrix a Alzira on els instituts Rei en Jaume, Josep Mª Parra i Tulell, amb tres unitats de Batxeillerat cadascun, poden «absbrir perfectament» nous alumnes.

Ensenyament no obligatori

Grau recorda que es tracta «d’ensenyament no obligatori» i que laa direcció de La Puríssima «pot mantindre la unitat com a privada». I afegix que en el cas del Batxillerat els centres fan cada curs la petició d’aules concertades a la Conselleria d’Educació que decideix segons l’oferta eixtent en la pública. El conseller d’Educació Vicent Marzá manifestà el diumenge a Riberaexpress que l’etapa no obligatòria «sols està generalitzada la concertació al Pais Valencià», mentre en altres comunitats es fa tan sols de forma molt puntual.

A Alzira també hi ha oferta de Batxillerat en el centre British Schooll però allí és de pagament en no haver demanat mai la concertació.

Protesta a València

Pepe Grau diu que el Consell Municipal Escolar d’Alzira «donarà suport» a les alegacions que presente el Col.legi La Puríssima que ha rebut este matí la notificació de la supressió que va ser avançada la passada setmana per este diari digital.

Pel que fa a Carcaixent l’alcalde Paco Salom i el regidor d’Educació Vicent Albelda rebran el pròxim dimarts a l’ajuntament als dos representants dels col.legis Maria Immaculada i Sant Antoni per tractar la seua problemàtica.

Els tres centres de la comarca afectats la supressió del concert han fletat varios autobusos per protestar demà dissabte a València contra la mesura de la Conselleria d’Educació.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here