CCOO denuncia la campanya contra la sanitat pública «orquestrada» per Ribera Salud

1
555

RIBERA SALUD logoLa sanitat és un dret no és un negoci

Ja està bé de manipulació, de mentides, d’utilitzar la situació de poder sobre els pacients en les consultes per intimidar als ciutadans més vulnerables, de maniobrar per a aconseguir la pròrroga del contracte. És una falsedat que la privatització de la sanitat a la Ribera siga més barata, a les arques públiques els va costat 69 milions d’€, el seu rescat, pagat amb diners dels nostres impostos.

Estem assistint a una campanya de descrèdit dels serveis sanitaris públics i de la gestió directa de la Sanitat Pública, amb la única finalitat d’imposar, per segona vegada, la privatització de la Sanitat pública en La Ribera. Esta campanya publicitària, perfectament orquestrada per Ribera Salud i la filial associació de directius, va directament a intoxicar contínuament a la població, amb informacions tergiversades, falsedats.. per a confondre als habitants de La Ribera, instaurant entre la ciutadania una incertesa sense cap justificació, sols amb l’objectiu que continuar guanyant diners a costa de negociar amb la nostra salut. Fent un poc d’historia, cal recordar que el 19 juny 1997 es signa, baix el govern d’Eduardo Zaplana, el contracte per a 10 anys prorrogables a 15 anys, entre la Conselleria de Sanitat, Joaquin Farnós i la UTE que formaven: Adeslas 51% Bancaixa, CAM i Caixa Carlet 45% ACS-Dragados i Lubasa 4% L’empresa de l’Hospital de La Ribera a canvi de cobrar 34.000 ptes a l’any (204€) per habitant de La Ribera, té que construir l’Hospital Comarcal i prestar l’Atenció Sanitaria Especialitzada. Esta decisió política del PP de privatitzar la sanitat pública, no anava en el seu programa electoral i va ser executada sense tindre en compte a ningun agent social, ni les sensibilitats en contra que hi havia entre la ciutadania. El negoci previst per a l’empresa gestora, Ribera Salud II UTE, va ser un autèntic fracàs. L’empresa va perdre durant els primers anys de la gestió: 1999 1milió d’€ 2000 0,92 milions d’€ 2001 0,45 milions d’€ 2002 2,67 milions d’€ En 2003 la GV del PP que deuria d’haver defensat la gestió directa de la sanitat, per a garantir la qualitat de la prestació sanitària, després del desastre empresarial, l’administració del PP anul·la l’adjudicació, indemnitzant a la UTE en 69 milions d’€, 44 milions d’amortització de la inversió i 25 milions de lucro cesante i convoca un nou concurs. Per què va rescatar l’administració a l’empresa? Quins interessos la unien per a indemnitzar-la? No haguera sigut més lògic que l’empresa, després de tindre pérdudes, haguera abandonat la gestió de l’Hospital? Pues NO. Com sempre passa entre els gestors de l’Administració que NO creuen en la gestió pública dels serveis, quan hi ha guanys són per a les empreses privades i quan hi ha dèficit es paga dels nostres impostos.  Este nou contracte es signa l’1 ABRIL 2003, baix el govern d’Eduardo Zaplana, per a 15 anys prorrogables a 20, entre la conselleria de sanitat, Serafin Castellanos i la UTE que formaven: Adeslas 51% Bancaixa i Cam 45% ACS-Dragados i Lubasa 4% En este moment Caixa Carlet ja ha desaparegut com a primera víctima com a conseqüència de la mala gestió de la privatització de la Salut de la població. Progressivament han anat desapareguent les altres caixes valencianes, la CAM i Bancaixa. Curiosament l’empresa adjudicatària és el mateix grup d’empreses amb condicions més favorables: la càpita passa de 225€ a 379€, un 68% més, sense tindre que construir l’Hospital de la Ribera, sols per assumir la gestió de l’atenció primària i construir un centre de salut a Alzira La resta d’infraestructures i dotacions materials ja estan en ús. I s’assegura l’actualització anual de la càpita en funció de l ‘increment de l’IPC o de l’augment de les despeses sanitàries estatals. Esta decisió política del PP, de rescatar la privatització de la sanitat pública de La Ribera, tampoc anava en el seu programa electoral i va ser executada sense tindre en compte que, en els anys durs de la crisi on els retalls en sanitat varen ser enormes, l’empresa gestora continuava augmentant la càpita que cobrava tots els anys. L’Administració del PP continuava apostant per la inversió en la sanitat privatitzada, i denostant i retallant els recursos en la Sanitat Pública. A més a més amplia de 10 a 15 anys la concessió del negoci de la nostra salut. La càpita actual és de 777€/hab/any, 16 milions d’€ mensuals, 192 milions a l’any, més la facturació intercentres. Ara Ribera Salud, lliure del deute de la construcció de l´ hospital que al final va tindre que pagar Conselleria, si que té beneficis i per això té tant d’interès en quedar-se i prorrogar el seu contracte amb l’Administració. Ribera Salud és una empresa que vol continuar guanyant diners, repartir dividends entre els seus accionistes. Però també està essent investigada en un procediment de cobrament de comissions irregulars en la compra de material ortoprotèsic. Nosaltres sabem que a Ribera Salud i a la filial associació de directius, no els interessa la nostra salut, sino continuar augmentar el seu lucre, per a ells som una oportunitat de negoci, com el que ven cotxes o cases. Qui únicament garanteix la igualtat de l’Atenció Sanitària és un Servei Públic de gestió directa, on l’únic objectiu és atendre adequadament a la ciutadania sense retallar en personal per a guanyar més diners: És una falsedat que la privatització siga més barata. A les arques públiques ens ha costat 69 milions d’€, el seu rescat, dels diners dels nostres impostos, per a que tinguen beneficis de 13 milions d’€ en 2015. També és un engany que diguen que la Conselleria de Sanitat no té diners per a mantindre l’Hospital. D’on es paga ara totes les despeses de l’Hospital de La Ribera? Actualment tots els materials, totes les nómines de la plantilla, totes les infraestructures… es paguen dels nostres impostos i a més a més també paguem la ciutadania els beneficis als accionistes de Ribera Salud. La Conselleria de Sanitat no té que augmentar el pressupost, està gastant-lo ja. No és cert que vagen a desaparèixer especialitats. La Cartera de Serveis es va a mantenir a partir de l’1 d’Abril de 2018 l’Hospital de La Ribera continuarà funcionant i prestant les mateixes especialitats que hui, el que va a desaparèixer és un sistema d’incentivació totalment arbitrari, pervers, falto de control i transparència . Estan enganyant quan diuen que el seu personal es fixe. El personal que treballa a l’Hospital de La Ribera és INDEFINIT, ni ha sigut, ni és, ni serà mai fixe. És una falsedat que vagen a acomiadar a cap treballador/a. Va a subrrogar-se a tota la plantilla, amb les mateixes condicions actuals. Sindicat Comarcal de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de La Ribera C/ Salvador Perles,34 Alzira 46600 Telèfon 962417795, Fax: 962402658 www.pv.ccoo.es/sanitat • dep_laribera@sanidad.ccoo.es A partir de l’1d’Abril es contractarà per la Borsa de Treball de la Conselleria de Sanitat, amb criteris transparents d’igualtat, mérit, capacitat.i publicitat, no com ara que es contracta al personal per afinitat sindical, política i/o familiar. Ja està bé de manipulació, de mentides, d’utilitzar la situació de poder sobre els pacients en les consultes per intimidar als ciutadans més vulnerables, de maniobrar per a aconseguir la pròrroga del contracte. El contracte s’acaba l’1 d’Abril de 2018, tal i com ha reconegut el TSJ en l’auto de la setmana passada i la oportunitat del negoci de la salut en La Ribera s’haurà acabat. Àngels López Delegada de Personal de CCOO de La Ribera

1 Comentario

 1. El primer articulo esclarecedor,preciso,y que se ciñe a la intrahistoria de esta situacion sanitaria vivida en La Ribera.Enhorabuena y muchas gracias por arrojar luz sobre tanto oscurantismo y manipulacion.Basta ya de atropellar lo unico importante de este tema,el derecho a que un gobierno autonomico,pueda retomar la gestion directa de la salud de la poblacion que paga sus impuestos,y votan cada cuatro años.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here