Aida Ginestar:» Volem acostumar a Alzira a viure la cultura i a sentir-la creant hàbits»

0
663
La regidora de Cultura en un espectacle d'Art al Carrer
La regidora de Cultura en un espectacle d’Art al Carrer

NanoFest alzira cartell

Un avanç de les noves columnes
Un avanç de les noves columnes

En el 2017 tindran continuitat events com Art al Carrer, Open Natura i arranca el Nanofest

La regidoria de Cultura d’Alzira vol que la gent visca la cultura al carrer

Alzira es troba celebrant actualment el Mes del Llibre i la Lectura 2017 en el que la regidoria de Cultura ha programat un ample ventall d’activitats que van des de presentacions de llibres, com el del Premi de Novel.la Ciutat d’Alzira, a concerts com el de Mª Del Mar Bonet, exposicions, tallers, animacions lectores, decoració de les columnes de la Plaça de les Letres Valencianes, recitals i una Fireta Valenciana del Llibre i la Música prevista per a este dissabte.

Cultura al carrer

És la segona edició i forma part de la filosofia que la regidora de Cultura Aida Ginestar està implantant en el seu departament des de l’arribada del nou equip de govern; «volem acostumar a la gent a viure la cultura i a sentir-la, creant hàbits» manifesta a Riberaexpress moments després que el guanyador del Premi de Novel.la de la última edició Lluís-Antón Baulenas presentara el seu llibre «Amics per sempre» en la Casa de la Cultura. Ginestar recorda les campanyes que ha ficat en marxa, totes destinades a que «tinguen continuitat en el temps, perquè volem crear hàbits, que no siguen efímers» i especialment pretén que la gent «visca la cultura al carrer».

Els menuts es mereixeien un festival

Per això ha posat en marxa enguany la primera edició del «Nanofest» al Parc de l’Alquenència el dissabte dia 13 d’este mes; «els xiquets i les xiquetes d’Alzira es mereixien un festival amb música, espais de relax, exposicions, animacions lectores destinat també a les famílies que funcionarà durant tot el dia i que llògicament també trindrà continuitat».

La titular de Cultura repasa les iniciatives que ha ficat en marxa el seu departament i així assegura que en octubre hi haurà una segona edició d’Art al Carrer en el que «incrementarem en quantitat i sobre tot en qualitat el nombre de participants». Per al concert del 9 d’0ctubre d’enguany ja hi han contratades algunes actuacions com ZOO i Pupiles, encara que falta el cap de cartell, tot un repte davant l’èxit dels dos anteriors concerts en el que es superaren els 6.000 espectadors.

També hi haurà una segon Open Natura en la Murta davant l’èxit de l’any passat, a més dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira en novembre que són, des de fa ja uns quants anys, referència en la Comunitat Valenciana davant la qualitat i el nombre dels originals que es presenten.

Bona resposta de la gent

Ginestar assegura estar «molt satisfeta davant la resposta de la gent a tots els events» i avança que continuarà «millorant» la programació cultural que «sempre estarà destinada a totes les edats».

Els carrers, places i els jardins, «Somriure als parcs» és altra mostra, constituixen l’hàbitat principal de la programació de la regidoria de Cultura d’Alzira. Una de les nombroses mostres és la segona fase de la pintada de noves columnes de la Plaça de les Lletres Valencianes que serà inaugurada el pròxim dia 12 per l’artista local Toni Espinar. En esta ocasió els protagonistes són els escriptors valencians; Joan Roís de Corella, Josep Bernat i Baldoví, Francesc Palanca i Roca, Teodor Llorente i Carles Salvador.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here