La periodista Lola Bañón en la xarrada-col.loqui sobre Síria organitzada per Amnistia en Alzira

0
387
Lola Bañón
Lola Bañón

Amnistia xerrada-col.loqui Siria

Després de sis anys de conflicte a Síria i amb proves aclaparadores de violacions del dret internacional humanitari, inclosos crims de guerra i crims de lesa humanitat, així com altres greus violacions i abusos de drets humans comesos per totes les parts, les víctimes i els seus familiars segueixen esperant veritat, justícia i reparació. És hora de reclamar justícia i rendició de comptes a Síria. Existeixen vies per a això i la comunitat internacional ha de donar-hi suport.

En una investigació recent, Amnistia Internacional documentava un dels més exemples més greus d’atacs generalitzats i sistemàtics contra la població civil que formen part de la política de l’Estat: la presó de Saydnaya. Des del 2011, ha estat testimoni d’extermini, assassinats, tortures i desaparició forçada de milers de persones. Així queda reflectit en l’Informe «Escorxador humà. Execucions massives a la forca i extermini a la presó siriana de Saydnaya»

La presó militar de Saydnaya és el lloc on l’Estat sirià mata brutalment i en silenci el seu propi poble. Les víctimes són, en la seva immensa majoria, civils que presumptament s’oposen al govern. Fins a 13.000 persones han estat executades extrajudicialment a la forca, en execucions col·lectives dutes a terme a la nit i en el secret més absolut. Molts altres detinguts han mort arran de la tortura reiterada i de ser privats sistemàticament d’aliments, aigua, medicaments i atenció sanitària.

Des d’AI li demanem  al col.lectiu jurista i sanitari que done suport a la necessària rendició de comptes a Síria  mostrant el seu suport públicament a través de xarxes socials, nota de premsa o altres mitjans que consideren adequats per fer possible una investigació independent del que està passant a les presons de Síria. Li preguem que ens la faci arribar per poder-la enviar a les ambaixades corresponents juntament amb totes les signatures que recollirem.

A més a més, li instem al fet de difondre esta petició entre els seus contactes i els convidem a la Xarrada –Col·loqui sobre aquest tema, que tindrà lloc a la Casa de la Cultura d’Alzira demà dijous a les 19:30h , a càrrec de la  periodista i experta en Assunts Internacionals: Lola Bañón i el ciutadà sirià Khadel.

Carmen Lucas

Coordinadora Amnistía Internacional Grup La Ribera 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here