Els restaurants El Blanco, Rincón del Faro i Club de Tenis a la final de la Paella de Cullera

0
387

Cullera paella seleccionats localsEl restaurant El Blanco s’imposa en la preselecció local de Paella de Cullera

El Rincón del Faro i el Club de Tenis acompanyaran el guanyador en la final nacional

CULLERA. 03-05-17. La millor Paella de Cullera es cuina en el Retaurant El Blanco. Així ho ha dictaminat hui el jurat qualificador de la preselecció local del II Concurs Nacional de Paella de Cullera celebrat en els Jardins del Mercat.

L’establiment que gestiona el cullerenc Quique Renart estarà acompanyat en la final nacional del pròxim 21 de maig pel Rincón del Faro, que ha obtingut el segon premi, i el Restaurant Club de Tenis, mereixedor del tercer lloc.

La primera preselecció local del certamen gastronòmic ha comptat a més amb la participació dels locals Casa Nostra, Los Olivos, Ricardo, Casa Ramón, Ca Pepa, Ulisses-Piga, l’Hotel Santa Marta, La Mar Salà, Arrosiko i l’Escola d’Hostaleria de l’IES Llopis Marí.

La decisió no ha sigut gens fàcil, ja que el nivell ha estat «molt alt» en paraules del president del jurat, el creador de la recepta de Paella de Cullera, Salvador Gascón. El prestigiós gastrònom s’ha mostrat «orgullós» del fet que la restauració local haja entés el seu plat i l’haja sabut plasmar amb mestratge.

Cal recordar que esta és la primera vegada que els hostalers locals entren en concurs perquè en la primera edició es va optar solament per cuiners de fora de Cullera amb l’objectiu de donar major projecció mediàtica al plat. S’ha acceptat tots els participants que han desitjat concursar d’entre els 40 establiments del municipi que compten amb el segell acreditatiu per a l’elaboració de l’original Paella de Cullera.

Els premis s’han lliurat en el Restaurant Casa Rocher amb la presència de l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor; del regidor de Turisme, Javier Cantos; del gerent de la Federació Empresarial d’Hostaleria de València (FEHV), David Izquierdo i del president de l’Associació Empresarial d’Hostaleria de Cullera, Juan Femenía.

El certamen ha començat a les 9 del matí amb l’elaboració del brou que servix com a base de cocció a la paella. Posteriorment, i després d’un esmorzar de germanor dels participants, s’ha procedit a l’elaboració de les paelles davant l’atenta mirada del públic, molts d’ells turistes estrangers, que després han pogut degustar el plat.

La cocció s’ha dut a terme en dos tandes perquè el jurat tinguera temps de provar totes les paelles al punt. Una vegada acabades, s’han anat portant davant els experts qualificadors, que s’han tancat amb pany i clau en el Saló Multiusos per a tastar-les i deliberar sense cap tipus d’ingerències a fi de garantir la màxima objectivitat. El procés s’ha allargat més d’una hora i posteriorment convidats i autoritats s’han traslladat fins al Mareny de Sant Llorenç per a procedir al lliurament de premis.

El jurat qualificador de la preselecció l’han integrat destacats noms del món de la gastronomia amb el mateix Salvador al capdavant. Els encarregats de dictaminar quines són les tres millors paelles de Cullera en l’àmbit local han sigut Francisco Sanmiguel, del Restaurant Palace Fesol; Nuria Sanz, de l’Estibador; el cuiner Quique Barella; el periodista Juanma Romero i la bloguera gastronòmica Cova Morales.

La final nacional comptarà amb 15 participants de tot Espanya als quals se sumaran els tres restaurants de Cullera triomfadors en la preselecció local.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here