El II Concurs de Paella de Cullera arranca este dimecres amb una preselecció local

0
470
La paella guanyadora del primer concurs
La paella guanyadora del primer concurs

L’ajuntament implica l’hostaleria en la II edició del Concurs de Paella de Cullera

El municipi acull este dimecres la preselecció local amb la participació de dotze restaurants i l’escola d’hostaleria de l’IES Llopis Marí

CULLERA. 02-05-17. El II Concurs Nacional de Paella de Cullera arranca este dimecres amb una preselecció local prèvia a la cita final, prevista per al pròxim 20 de maig. És la gran novetat d’esta edició, ja que per primera vegada els hostalers del municipi s’implicaran directament en el certamen gastronòmic revelació del 2016. L’any passat es va decidir limitar la participació als hostalers de fora per a donar major repercussió nacional a l’esdeveniment.

Les novetats s’han donat a conéixer este matí en roda de premsa amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Jordi Mayor; del regidor de Turisme, Javier Cantos; del gerent de la Federació Empresarial d’Hostaleria de València (FEHV), David Izquierdo; del president de l’Associació Empresarial d’Hostaleria de Cullera, Juan Femenía i del creador de la recepta i president del jurat qualificador, Salvador Gascón.

Un total de 12 restaurants del municipi, als quals s’unix l’escola d’hostaleria de l’IES Llopis Marí, competixen per obtindre un dels tres llocs que els donaran dret a estar en la final junt amb altres quinze establiments de tot Espanya.

Concretament, entren en competició en esta primera fase els locals Casa Nostra, Los Olivos, Ricardo, Casa Ramón, Ca Pepa, Ulisses-Piga, l’Hotel Santa Marta, el Club de Tennis de Cullera, el Rincón del Faro, La Mar Salà, El Blanco, Arrosiko i l’esmentada escola d’hostaleria, segons ha indicat Femenía.

«El nou format pretén donar participació als hostalers locals», ha manifestat Izquierdo, qui ha apuntat que este nou marc de col·laboració entre ajuntament i empresaris del sector té per objectiu «defensar la gastronomia i el producte local».

Per la seua banda, el regidor de Turisme ha posat en relleu que la preselecció pretén potenciar la «visibilitat» dels restauradors cullerencs i ha destacat el fet que la ciutat pot presumir de comptar amb magnífics hostalers, un punt fort que apuntala un dels pilars bàsics de la seua oferta turística: la gastronomia.

«El client de hui dia és exigent. No busca solament menjar, sinó també experiències gastronòmiques, nous sabors i noves textures. Nosaltres li ho podem oferir perquè tenim els millors professionals i a més apostem per la filosofia de la gastronomia de KM 0. El nostre millor rebost són els productes frescos del Mediterrani», ha continuat.

Per la seua banda, Gascón ha considerat un «èxit» la creació d’este nou plat i no ha dubtat a defensar que la gastronomia de proximitat per la qual aposta la Paella de Cullera representa «el futur». Sobre este tema, ha abundat en el fet que la cuina de KM 0 «és tendència» perquè la gent busca «menjar els productes del terreny».

Jordi Mayor ha fet incís en què la Paella de Cullera està dotant d’«identitat pròpia» la gastronomia local. «És un sentiment propi de ciutat», ha expressat. «Comptàvem amb la millor matèria primera, l’arròs i el peix de la nostra llotja, però ens faltava plasmar-ho en un plat, i Salvador ho ha aconseguit amb esta recepta», s’ha felicitat.

A més, el primer edil ha confirmat que el concurs tindrà definitivament caràcter anual «gràcies a la gran acceptació» obtinguda. Inicialment es va concebre com una trobada biennal.

El jurat qualificador de la preselecció l’integren noms destacats del món de la gastronomia amb el mateix Salvador al capdavant. Els encarregats de dictaminar quines són les tres millors paelles de Cullera en l’àmbit local seran Francisco Sanmiguel, del Restaurant Palace Fesol; Nuria Sanz, de l’Estibador; el cuiner Quique Barella; el periodista Juanma Romero i la bloguera gastronòmica Cova Morales.

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here