Marzá justifica la supressió en La Puríssima en la «suficient» oferta pública de Batxillerat a Alzira

0
612
Pepe Grau amb el conseller
Pepe Grau amb el conseller en Guadassuar

La Puríssima reunió informativa 1La conselleria d’Educació va comunicar el passat divendres la decissió de suprimir 31 unitats de Batxillerat en la Comunitat Valenciana, entre elles

Vicent Marzá ahir en Guadassuar
Vicent Marzá ahir en Guadassuar

les del centre concertat La Puríssima d’Alzira, aixi com les dels col.legis de Carcaixent, Mª Immaculada i Sant Antoni de Pàdua. Tot i aixó la direcció de la Puríssima assegura en el seu facebook que «el col.legi hui encara no ha rebut la comunicació oficial».

El seu titular Vicent Marzá, interpelat ahir per Riberaexpress durant la Trobada de Guadassuar, va explicar que les supressions obeixen a la «suficient oferta pública» d’aules de Batxillerat tant a Alzira com a Carcaixent. Marzá, recorda que, tot i això, ara s’obri un periode d’al.legacions en el que els centres educatius afectats podran presentar les seues argumentacions.

El membre del Consell recordà que «només» a la Comunitat Valenciana hi ha una «concertació generalitzada» d’unitats de Batxillerat, produïda en els últims anys i que la concertació està sempre supeditada a l’oferta d’aules públiques.

Marzá explicà a este mitjà digital la prohibició existent als centres concertats de cobrar als pares i mares dels alumnes, » les donacions sols poden fer-ser amb caracter voluntari» i que en el cas que un pare presente una denúncia «el col.legi denunciat pot perdre la concertació».

Reunions i recollida de signatures

Per la seua part la direcció del centre està recollint signatures en «Change org» contra la supressió i ha convocat per al próxim dimecres a tots els pares i mares dels centres a una reunió informativa, després la mateixa es reunirà «de forma especial» amb les famílies dels alumnes de 4rt d’ESO. Consideren que esta supressió «impedix als pares i alumnes exercir el seu dret a la llibertat d’ensenyament, i per tant, obliga els alumnes a matricular-se en altre centre diferent del que consideren el seu col.legi en el que porten des d’infantil».

Manifestació en València

Este centre concertat d’Alzira participarà el pròxim dissabte en la manifestació, «a favor del manteniment de línies de la concertada», prevista per a les 18 hores i que farà el recorregut entre Sant Agustí i la Porta de la Mar.

El president de la Generalitat Ximo Puig es mostrà molt contundent ahir a Guadassuar a l’hora de donar suport a la política lingüística de la conselleria d’Educació, «no donarem cap pas enrere» assegurà.

Riberaexpress 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here