Ximo Puig: «El Consell no donarà cap pas enrere respecte a la política lingüística de Marzá»

0
676
Vicent Marzá, Ximo Puig i Voro Montañana hui en Guadassuar
Vicent Marzá, Ximo Puig i Voro Montañana hui en Guadassuar
Milers de persones participaren en la trobada
Milers de persones participaren en la trobada

Trobada Guadassuar balcó Trobada taller muixeranga tROBADA TALLER ANTIFAÇ Trobada Puig Morera i Voro trobada pancarta autoritats Trobada balcó pancarta

Acabarem amb els barracons i tindrem televisió

L’entusiasme de tot un poble cap a la Trobada

Seguirem treballant junts després de tants anys de foscor

«No anem a donar cap pas enrere, perquè la política linguística del conseller és la de tot el Consell», així de rotund s’ha manifestat este migdia el president de la Generalitat Ximo Puig durant el seu discurs pronunciat a Guadassuar amb motiu de la XXXII Trobada d’Escoles en Valenciá, trobada que va nàixer l’any 1985 a esta comarca concretament al col.legi Trullàs de Benifaió.

Per a Puig «l’educació és fonamental» i ha apostat perquè «tots els xiquets tinguen les mateixes oportunitats», per ixa raó considera que obren «de mala fe» aquells que critiquen el Decret de Plurilingüisme i ha afegit que des del govern valencià «acabarem en esta legislatura amb els barracons i tindrem televisió perquè els valencians ho mereixen», en clara resposta a Esteban González Pons.

Tot i recordar que la Comunitat Valenciana «careix del finançament suficient per anar més apresa». El màxim dirigent del Consell, que ha estat escoltat durant la cercavila, pel president de les Corts Valencianes Enric Morera i el conseller d’Educació Vicent Marzá, assegura que s’ha emocionat al veure els carrers de Guadassuar «plens de gent, plens d’alegria i ha acabat el seu discurs destacant que «la pluralitat i la diversitat és la nostra força, en este Pais que ja anem fent.»

Mentre Marzá ha reiterat la posada en marxa d’una Oficina dels Drets Lingüistics, i ha resaltat que «està creixent el valencià, anem avançant en este capítol, hi ha gent que està treballant i lluitant i seguirem treballant junts després de tants anys de foscor».

Per la seua part l’alcalde de Guadassuar, Voro Montañana, ha reixit «l’entusiasme» de tot el poble cap a la Trobada «després d’una llarga i incomprensible espera d’esta festa lúdica i reivindicativa». Mestre de professió, Montañana ha recordat davant Marzá i Puig que «la majoria de la gent s’ha adherit al decret de plurilingüisme, al temps que reivindicava que les forces de seguretat aprenguen el valencià, davant la problemàtica que va patir, recentment, la vicepresidenta de la Diputació Mª Josep Amigó, qüestió que ha sigut molt aplaudida pels nombrosos assistents.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here