La Trobada convertix a Guadassuar en la capital educativa, política i festiva de la Comunitat

0
458

Guadassuar trobada cartell 17El municipi riberenc espera triplicar la seua població demà durant la Trobada

Un total de 125 tallers i animacions de carrer ompliran la Gran Via de Guadassuar

Guadassuar, un poble tranquil i acollidor, d’origen islàmic, situat al cor de la Ribera, vorà demà diumenge triplicada la seua població de 5.900 habitants, amb un riu de gent procedent de tots els llocs de la comarca per ser protagonistes de la XXXII Trobada d’Escoles en Valencià.

Pancarta de la Trobada d'Alberic
Pancarta de la Trobada d’Alberic

Allí els esperen 125 tallers, actuacions, partides de pilota valenciana, exposicions, animacions de carrer, parc, unflables, zones de menjar.  com diu l’alcalde Voro Montañana, «una gran fira que us hem preparat en la Gran Via i l’antic col.legi Balmes».

Ximo Puig i Enric Morera

Per unes hores, este menut municipi agricultor es convertirà en la capital política, educativa, festiva i cultural de la Comunitat, en contar amb la presència del president de la Generalitat Ximo Puig, del president de les Corts Valencianes, Enric Morera, a més del conseller d’Educació i Cultura, Vicent Marzá, la vicepresidenta de la Diputació Mª Josep Amigó, a més de diputats, nacionals, autonòmics i la majoria d’alcaldes de la comarca.

Prop de 20.000 assistents

Com diu el lema de les trobades «En valencià creixem», Guadassuar creixerà per acollir prop de 20.000 assistents. Un creiximent del valencià que, el president de la Coordinadora d’Ensenyament en Valencià de la Ribera, Joan Cortés, «el vehicle, no sols de l’ensenyament, sinò de les iniciatives que contribuïsquen a aconseguir un benestar social no vinculat a un model econòmic mercantilista».

Per a la regidora d’Educació de Guadassuar, Rosa Almela, la trobada «és una festa lúdica i reivindicativa per la llengua que ens ajuda a visualitzar l’autoestima lingüística». Almela aposta per «seguir recuperant la dignitat de la llengua i de fer-la transversal a tots els àmbits del nostre poble, i com no: de seguir creixent en valencià».

Programa

Una cercavila iniciarà a les 9:30 hores la XXXII Trobada que rcorrerà la Plaça Major, els carrers Venerable Agustí Pascual i Marqués de Sotelo per finalitzar en la Gran Via.

A les 10:30 hores tindran lloc els parlaments de benvinguda, mitja hora després es disapararan 32 salves i es soltar altres tants coloms, al temps que s’iniciaran els tallers i les actuacions a l’entaulat.

A les 13:45 hores estan previstes les Danses de Guadassuar al carrer Mestre Serrano, a migdia està prevista la Jornada Gastronòmica als restaurants i bars de Guadassuar, mentre a les 16:30 h tindran lloc els parlaments de cloenda i finalment a partir de les 17 hores culminarà la trobada amb el concert de Dani Miquel.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here