L’Alcúdia contra la «discriminació» del Govern central en matèria d’inversions

0
404

Alcudia contra inversions estatEl passat 25 d’abril s’aprovà per unanimitat la moció conjunta presentada pels grups municipals de Compromís per l’Alcúdia i PSPV, moció en la que es vol mostrar el rebuig de la corporació municipal front a la proposta pressupostaria per a l’exercici 2017, en la que any rere any es segueix mostrant una clara discriminació cap a la Comunitat Valenciana en matèria d’inversions. Pel matí s’havia realitzat una concentració pel mateix motiu al que assistiren regidors dels dos grups de l’equip de govern.

 

Novament, i malgrat les queixes, tot indica que aquest any 2017 les inversions tornaran a relegar la comunitat a la cua de les inversions de l’Estat, però, i aprofitant que encara no s’han aprovat els Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2017, es considera de gran importància intentar que els valencians no ixquen novament perjudicats degut a les profundes desigualtats que generen aquestes inversions entre les comunitats autònomes.

 

Els valencians i valencianes representen el 10,6% de la població i reben sols un 6,9% de la inversió total dels pressupostos, un 35% inferior al percentatge de població. La inversió mitjana per habitant a tot l’Estat són 185€ i la inversió per habitant al territori valencià cau als 119€, quantia que dista molt de les màximes que són els 439€ per habitant que rebrà Melilla o els 405€ de Castella Lleó. Aquests números col·loquen la nostra comunitat la última de totes en inversió per habitant.

 

Però aquest fet, que es podria qualificar d’espoli, no es nou. La nostra comunitat rep un finançament i unes inversions molt inferiors a les que rep la mitjana de les altres comunitats, arribant a constituir un autèntic escàndol, que els valencians no hem de permetre.

 

A més caldria tindre en compte que La Comunitat Valenciana perd cada any al voltant de 1.000 milions per no comptar tampoc amb un finançament autonòmic igual a la mitjana per càpita. La suma dels dos conceptes arriba quasi als 1.500 milions d’euros. Aquests dos conceptes de model de finançament i d’inversions de l’Estat han originat un deute històric de més de 20.000 milions d’euros.

 

Per aquests motius, l’Ajuntament de l’Alcúdia vol fer força per exigir al Govern Espanyol que en el pressupost de l’Estat per a l’exercici de 2017, la inversió prevista per al territori valencià s’adeqüe a la nostra població de manera que s’equipare a la mitjana estatal. Igualment per exigir, igualment, un pla de retorn del deute històric que manté el Govern Espanyol amb els valencians i valencianes.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here