El Grupotot Billar Sueca es proclama campió d’Espanya per equips

0
570

sUECA CLUB BILLAR PUJA CATEGORIADesprés de tres anys de “sequera” de títols de Clubs, l’equip arrosser es proclama, per primera vegada en la seva història en la modalitat de 3 bandes, Campió d’Espanya de 2ª divisió i l’ascens a 1ª, en una fase final on va destacar el jove local Joan Benedito

Un nou Campionat nacional rep el Club Billar Sueca i esta vegada de la forma que més satisfacció dona: un títol de Club. Si fins hui el club riberenc estava acostumat a rebre títols i títols individuals a nivell nacional i europeu de la mà de Cuenca, aquest cap de setmana ha estat el treball de Club el que ha possibilitat un nou títol nacional que es suma als dos aconseguits fa tres temporades encara que en modalitats diferents.

Des del mes d’octubre, Grupotot Club Billar Sueca conformava un equip sòlid amb la gent del Club per tal d’aconseguir el Campionat nacional en la 2ª divisió i aconseguir l’ascens de categoria. La temporada, poc a poc, anava guiant el camí: campions de grup durant la fase regular i millor equip en totes les estadístiques. Era moment de rematar la feina, a casa, en la Fase Final on acudien 6 equips provinents de Lugo, Madrid, Conca, Ciudad Real, Jaén i el propi equip arrosser.

La jornada de dissabte va estar marcada per la igualtat entre els diferents equips. Al grup B (Tomelloso, Magerit i Úbeda) conformaven un grup que amb dos empats i una victòria classificava al Tomelloso per a la gran final. Al grup A, on estava Grupotot CB Sueca, a falta d’un enfrontament entre valencians i gallecs, un empat li era suficient al Club local per accedir a la final, i així fou, en un partit on el jove Joan Benedito demostrà la seva maduresa esportiva i aconseguia l’empat in extremis en la última jugada i classificava al Club a la final.

La final estava servida entre  Grupotot Club Billar Sueca y el Casino de Tomelloso. 4 enfrontaments: Cuenca realitzava un gran partit i aconseguia el primer punt per a l’equip local (40-8 en 30 entrades). Mata, en un partit de més a menys, veia com el resultat se li ficava en contra i res podia fer davant una excepcional segona part del jugador de Tomelloso. 1-1 i tot en l’aire. Jose Mª López tampoc podia davant el seu adversari castellà, en un resultat molt ajustat (40-37), així que, novament, la responsabilitat estava a les mans del jove Joan Benedito qui aconseguia la victòria per 38-30 que donava el triomf a l’equip local per diferència de caramboles a favor.

El capità local es mostrava molt satisfet pel resultat aconseguit “ha estat una victòria de Club, no sols dels que hem jugat la Fase Final, sino també d’altres que durant la temporada han competit amb l’equip, com Juanlu Martí o Salva Ortells, i de la resta de socis que han estat apretant i donant suport durant tota la temporada. Evidentment, el suport del grup empresarial Grupotot també ha estat fonamental i ha permés que un nou títol de Clubs torne a Sueca i que la temporada vinent el billar que pugam vore i gaudir siga del més alt nivell. M’agradaria també fer una especial menció a dos jugadors joves que, venint de l’Escoleta, han aportat molt a l’equip, Joan i Juanlu. Ells són el futur del Club i durant aquesta competició, independent dels resultats, han mostrat una gran evolució i projecció”.

La propera cita no es farà esperar ja que al mes de maig, de l’11 al 14, el Club Billar Sueca acollirà una nova edició del Campionat d’Espanya al Quadre 47/2, una competició individual on el jugador local Raul Cuenca defensarà el títol nacional aconseguit la temporada passada.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here