L’Associació Empresarial diu que han baixat les vendes en les botigues del centre d’Alzira

2
428
L'alcalde i membres del govern a les portes de l'AEAi
L’alcalde i membres del govern a les portes de l’AEA
Foto: Ajuntament d'Alzira
Foto: Ajuntament d’Alzira
Diego Gómez entrant en la seu
Diego Gómez entrant en la seu

Els empresaris tornen a demanar que s’òbriga al tràfic Hort dels Frares i no es facen les obres en Pérez Galdós

Argumenten que està repercutint negativament en algunes botigues

La reunió que demanà la directiva de l’Associació Empresarial Alzira (AEA) a l’equip de govern arran les iniciatives urbanístiques en Horts dels Frares i Pérez Galdós s’ha produït esta nit en la seu dels empresaris i ha acabat mantenint tots dos les seues posicions inicials, és a dir sense apropar ni un milímetre les postures enfrontades.

A la reunió han assistit l’alcalde Diego Gómez, la vicealcaldessa i responsable de Comerç Isabel Aguilar, junts els tinents alcaldes Ivan Martinez i Fernando Pascual a més del regidor de Medi Ambient Pep Carreres.

Obrir el tràfic en Hort dels Frares 

Per part de l’AEA el seu portaveu de Comerç Javier Carbonell ha reclamat que el carrer Hort dels Frares es torne a obrir al tràfic i la «suspensió cautelar» de les obres previstes en el primer tram del carrer Benito Pérez Galdós on està previst este estiu la plantació d’arbres, l’ampliació de les voreres i un vial central per a la circulació dels vehicles.

Una petició que ha sigut denegada pels responsables municipals que han argumentat de nou que el tancament d’Hort dels Frares ha obeït a una resposta als requeriments dels comerços d’este carrer i que la remodelació de Pérez Galdós està feta per facilitar el pas dels vianants en detriment dels cotxes. Les dos accions estan contemplades en el Pla Comercial encarregat fa 12 anys per l’Ajuntament i els comerços locals a experts per tal de potenciar el comerç en el centre de la ciutat.

Carbonell ha manifestat que les seues peticions estan fonamentades en «la disminució de les vendes» patida per alguns comerços arran la iniciativa municipal, al que han contestat els governants locals que «és prompte per fer una avaluació» i que els «resultats es donaran a més llarg termini».

Immobiliaries de Madrid interesades en Hort dels Frares

La primera autoritat loocal ha replicat que immobiliares de Madrid s’han interesat pels baixos i vivendes d’Hort dels Frares, on segons un botiguer s’han venut ja dos locals comercials en els últims dies.

Des de l’Ajuntament es va recordar a l’entitat empresarial que tant el Pla d’Acció Comercial, aprovat pel Consell de Comerç, com el Pla de Mobilitat Urbana (PMUS), així com la DUSI (Alzira Avança), són plans tècnics, consensuats en els organismes de participació ciutadana de l’Ajuntament, i aquests ja plantejaven la peatonalització i la necessitat de crear un centre comercial obert en les principals artèries de la ciutat.

Demanda ciutadana

L’alcalde, Diego Gómez, va declarar que l’equip de govern està complint amb una demanda ciutadana, així com amb els seus compromisos electorals. Per part de l’Ajuntament es va insistir a donar suport al xicotet comerç i de barri, i es va recordar que la peatonalització és «una oportunitat per a conciliar una vida més saludable, amb uns espais urbans més oberts i accessibles». Tant la regidoria de Comerç  com la de Desenvolupament Econòmic van remarcar que l’equip de govern continuarà treballant sobre propostes i projectes concrets que es presenten també des de l’AEA: com puguen ser campanyes de dinamització comercial, afavorir l’aparcament als pàrquings municipals o bé en iniciatives que suposen una aportació de qualitat del nostre comerç com l’impuls a la Reganyà o als productes ecològics.

Pel que ha pogut averiguar Riberaexpress, la reunió ha sigut prou «tensa» com ho demostra la falta d’acord entre les dos parts, que no han cedit en les seues pretensions.

Riberaexpress 

2 Comentarios

  1. Reabrir la calle Hort dels Frares al transito seria una aberración imperdonable.
    Espero que el gobierno municipal tenga algo más de sentido común que los empresarios que parece que no se enteran de que es y que debe ser una ciudad moderna y dinámica.
    Pues no hay diferencia de la calle limpia, tranquila y respirable que tenemos ahora con la calle que teníamos sucia polvorienta y contaminada de hace un par de meses.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here