Educació elimina aules en la Puríssima d’Alzira i en Mª Immaculada i Sant Antoni a Carcaixent

0
653
Alumnes de La Puríssima
Alumnes de La Puríssima
Edific del col.legi Sant Antoni de Pàdua
Façana del col.legi Sant Antoni de Pàdua

La Conselleria d’Educació elimina el 14% de les unitats concertades de Primer de Batxillerat en la Comunitat Valenciana. Actualment són 437 unitats concertades en 1r i 2n de Batxillerat. Per al curs que ve seran 406, 31 unitats menys.

Eliminació que afecta a tres centres escolars de la comarca; així Educació ha suprimit una unitat en el col.legi La Puríssima d’Alzira, altra en Mª Immaculada de Carcaixent i una tercera unitat en el Sant Antoni de Pàdua també del municipi carcaxentí. En el cas de la Puríssima segons ha pogut saver Riberaexpress la conselleria no ha renovat el concert d’una línia en Batxillerat.

Educació assegura «que per a revertir la massificació d’aules i garantir els espais de reforç i suport de diferents àrees de coneixement en instituts públics, manté la concertació del 86’2% de les de les unitats de 1r de Batxillerat en la Comunitat Valenciana» Per comarques, les d’Alacant es queden amb deu unitats menys, a València 20 menys i a Castelló una.

Cal recordar que l’alumnat que passe a 2º de Batxillerat en centres que el pròxim curs no comptaran amb concert educatiu per a 1r de Batxillerat tenen assegurada la seua continuïtat en el centre en la unitat concertada que els permet finalitzar esta etapa no obligatòria en les mateixes condicions en que començaren a cursar-la.

Pel que fa a la Formació Professional Bàsica i els Cicles Formatius, de les 629 unitats concertades de l’actual curs, per al pròxim hi haurà 634 unitats concertades, 5 més que ara. Quant als centres educatius d’Infantil i Primària, amb vista al pròxim curs, disposaran de 25 unitats educatives més. Per províncies, les d’Alacant contemplen un saldo positiu de set, les de Castelló de sis i les de València de dotze. A més, es preveu ampliar amb un miler de docents la plantilla de professorat.

Per al conseller d’Educació, Vicent Marzà, el seu departament «ha planificat per a assegurar que hi haja menys alumnes per aula i més professorat en tots els centres sostinguts amb fons públicos». «La eficàcia en la gestió de recursos es traduïx en millor atenció a l’alumnat, al garantir la verdadera qualitat educativa que es mereixen els nostres xiquets i xiquetes», ha incidit a través d’un comunicat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here