Alba Sánchez (Alzira): «Ma tia Estefania és tot per a mi em diu que soc una crack»

0
637
Alba Sanchez gim alzira 2
Alba Sánchez en el Club Halterofília Alzira
Estefania i Alba tia i neboda que col.leccionen medalles
Estefania i Alba tia i neboda col.leccionen medalles

Alba Sanchez gim alzira 3

Alba sanchez gim alzira 1

Alba Sanchez gim alzira

Alba Sánchez (Alzira 1.998) és «decidida, cabuda i molt ambiciosa», ho deia ella el passat dimarts sant en el gimnàs del club Halterofília Alzira on va donar els primers passos en él difícil esport de l’halterofília de la mà de Julián Perea i de sa tia, Estefania Juan, una gran campiona i un espill i referent per a la major promesa espanyola de les halteres. 

Li entrà el cuquet d’alçar pes, quan només tenia 9 anys, veient competir a Estefania en este mateix gimnàs, una fructífera fàbrica de campions i campiones; «em va animar molt des del primer dia, em comentava que tenia totes les qualitats per a practicar este esport». Ara bé ens confesa «imaginava que era més fàcil alçar pes, les halteres sí que pesen». Ho diu ella que, tot i ser junior, ja té les millors marques seniors en Dos Temps ( 113 kg) i en Total Olímpic (202 kg), sols li se resistix el d’Arrancada que d’un tiró puja a l’aire 89 kg, a un quilet només de la millor marca absoluta espanyola. En la categoria júnior no té rival en l’halterofília nacional.

Veneració a Estefania

A sa tia Estefania li té autèntica veneració, «ella és tot per a mí, em diu que soc una crack, que lo que faig està ben fet», encara que la tècnica «se em dona fatal, però trac la força d’on siga, soc molt perseverant».

Unes qualitats que apreciaren a la Federació Espanyola d’Halterofilia, quan sols contava 14 anys i la incorporaren a la residència Joaquin Blume de Madrid, on alterna la pràctica d’este esport amb els estudis d’Administració. «Mon pare i ma mare ploraren el primer dia que em quedava interna, ara ja s’han mentalitzat que soc una dona independent», diu Alba envoltada d’halteres, encara que ben arreglada perquè li espera el seu novio de Sueca per a mostrar-li els dosels, al que, vaja coincidència, li va presentar sa tia Estefania.

Un quilet per un euro

Tampoc s’oblida del seu primer entrenador el mític Julián Perea, alma mater de l’halterofilia alzirenya i valenciana que es guarda per a sí mateix el secret per fer tants campions i campiones. «Si em fas un quilet te done un euro, si este exercici el fas bé, te convide a berenar, recorde que em donava una pagueta de 10 euros», comenta la campiona, amb certa nostàlgia, en el mateix escenari on es va formar i crèixer».

Ara la seua meta es troba en el Campionat Mundial Júnior que es celebrarà a Tòkio el próxim mes de juny; «crec que quedaré entre les tres primeres» diu en principi però immediatament rectifica «crec no, vaig a aconseguir-ho» diu segura de sí mateix confiant en batre a la gran rival, una letona, per a coronar-se com la nº 1 del món en la categoria de 58 kg.

Pòdium en l’Olimpiada de Tòkio

No es talla gens i quan parla de futur, en el 2019 serà senior, ho té ben clar i no deixa cap badall per al dubte; «pense ser, en primer lloc la nº 1 d’Europa i després del món». I té ben marcada una data en el seu calendari particular; l’any 2020 que es celebren les olimpiades a Tòkio, no sols per a participar sinò «per estar en el pòdium».

En Madrid conta amb la confiança total del seu entrenador Matias Fernández, perquè les seues qualitats físiques unides a la seua decissió i ambició, la fan pràcticament imbatible damunt la tarima.

Mentre, disfruta viatjant, coneixent gent d’altres països, a més d’anar de compres i quedar amb les amigues, però no s’oblida d’escapar-se sempre que la deixen cap a la seua Alzira natal on l’espera la seua família i el seu noviet de Sueca que va tindre la sort un dia de ser entrenat per Estefania Juan, mes que una tia, la madrina esportiva d’Alba Sánchez, una campiona de raça que donarà moltes satisfaccions a l’halterofília alzirenya, valenciana i espanyola.

Fa unes dies va batre en l’Europeu d’Split quatre rècords d’Espanya, demostrant que està en plena forma i que els seus desitjos i ambicions poden convertir-se en realitat.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here