Milers de persones seguixen la processó del Divendres Sant més calorosa dels últims anys

0
892
Els nazarenos desfilant a la Vila d'Alzira
Els nazarenos desfilant a la Vila d’Alzira

Divendres Sant processó Nazareno balcó 1

Divendres Sant Sepulcre interior

Divendres Sant processó Crist agonia 1

Divendres Sant processó capurutllo 17 1

Divendres sant processó S. Faz 17

Divendres sant conf Prend Divendres Sant Crist agon Divendres Sant crucifixion Divendres sant sepulcre casalici 1

Divendres Sant caramels

Divendres Sant pas S. Cena

Divendres Sant conf C. espines

La processó de Divendres Sant s’ha convertit, una vegada més, en el principal atractiu turìstic de la capital de la Ribera en concentrar, durant la vesprada-nit d’ahir, milers de visitants i de participants. Ha sigut la processó més calorosa dels últims anys fins el punt d’aparèixer ventalls i més refrescos que mai entre el públic. Més d’un confrare va rebre aigua de mans de familiars o amics durant el llarguíssim recorregut.

Entre muralles i edificis plens d’història han desfilat els 25 passos de la Setmana Santa d’Alzira, declarada d’Interés Turístic Nacional davant milers d’alzirenys i visitants.

Una de les peculiaritats d’aquesta processó és el repartiment de caramels i peladilles pels confrares, que la converteixen en la més dolça de la Comunitat. La processó va partir del Crist (barri de la Vila) a les 18:30 hores obrint la desfilada la Colla de les Raboses amb el característica i autòcton sò de les dolçaines i els tabals, per culminar abans de les 24 hores en la parròquia de la Verge del Lluch.
Tot i ser molt difícil de calcular, a bon segur que la Setmana Santa d’enguany ha sigut una de les més seguides de la història d’esta festa que arranca al segle XVI.
Sembla haver una satisfacció generalitzada entre les autoritats locals i  la directiva de la JHHCC davant la gran resposta en participació i assistència a les processons i dosels de la Setmana Santa 2017.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here